Diari Més

Religió

Riudoms celebra els 400 anys de vida de la seva Parròquia

La cloenda serà el 25 de juliol de 2017, festa del patró de la Parròquia, amb una eucaristia presidida per l'Arquebisbe

El rector de la Parròquia també ha informat que es farà una altra intervenció al temple per al seu embelliment: la restauració de la capella del Santíssim.

Riudoms celebra els 400 anys de vida de la seva ParròquiaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el lema «400 anys de pedres vives» aquest cap de setmana s’iniciaran els actes amb motiu dels 400 anys de l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms. El dissabte, dia 4 de juny, hi haurà l’acte institucional al Casal Riudomenc amb l’aportació històrica sobre la construcció de l’església renaixentista de Sant Jaume; i el diumenge, dia 5, tindrà lloc la missa d’acció de gràcies presidia pel P. Abat de Poblet i la benedicció de la capella de la Reconciliació amb pintures de l’artista tarragoní Jaume Queralt, seguit d’un dinar popular.

«El dia 2 de juny de 1616 es va celebrar la primera missa a l’actual església parroquial i en la proximitat d’aquesta data iniciarem un conjunt d’actes adreçats tant a petits com a grans», ha explicat Mn. Josep Mateu, rector de la Parròquia. «Volem que tothom descobreixi la importància i la riquesa d’aquest edifici tan singular com és el de l’església de Sant Jaume», ha afegit.

L’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, ha dit que aquesta celebració és una qüestió de tot el poble, més enllà de la comunitat cristiana. Per aquest motiu són diverses les persones i institucions que estan sumant esforços com ara la Parròquia, l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona i la pròpia societat civil.

Entre els actes programats cal destacar el concert de l’Escolania de Montserrat, el mes de febrer de l’any vinent, que per primera vegada actuarà en aquesta església. També s’han programat diverses conferències sobre temes històrics, arquitectònics, socials, musicals i culturals relacionats amb el temple parroquial. Les festes quinquennals del Beat Bonaventura, el mes de novembre, d’aquest any, comptaran amb la presència del P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Les exposicions també tindran un paper destacat. S’hi exposaran fotografies antigues i actual, quadres temàtics i documentació gràfica com l’acta de dedicació del temple parroquial. En el marc d’aquest any Riudoms acollirà el mes de març de l’any vinent la trobada diocesana de joves i es prepararan uns materials pedagògics per a preparar la visita al temple dels centres educatius.

Benedicció de la capella de la Reconciliació En el marc dels 400 anys del temple parroquial aquest diumenge el P. Abat de Poblet beneirà la capella de la Reconciliació on el prestigiós artista tarragoní Jaume Queralt hi ha plasmat, en aquest Any Jubilar de la Misericòrdia, les paràboles de Jesús, el bon Pastor; la moneda perduda i el fill pròdig. El rector de la Parròquia també ha informat que es farà una altra intervenció al temple per al seu embelliment: la restauració de la capella del Santíssim. La voluntat és que les obres s’iniciïn a l’estiu.

tracking