Diari Més

Política

Tota l'oposició menys el cap de files de CiU presenta una moció de censura al Catllar

La decisió ha agafat per sorpresa a l'alcalde, Antonio López, i ha suposat una divisió interna dins de Convergència

Tota l'oposició menys el cap de files de CiU presenta una moció de censura al Catllar

Tota l'oposició menys el cap de files de CiU presenta una moció de censura al CatllarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Sabíem que podia passar, però no tan aviat. Ens ha agafat per sorpresa». D’aquesta manera és com el socialista Antonio López, alcalde del Catllar, valorava la moció de censura que els grups de l’oposició van entrar a registre ahir al matí per tal que sigui votada el pròxim dia 11 de juny.

La moció de censura està signada per tots els grups de l’oposició, tot i que evidencia la divisió d’opinions a les files de CiU. I és que, l’operació per desbancar l’alcalde socialista, va agafar també per sorpresa al número 1 del grup municipal de CiU, Carles Guillén, qui no l’havia secundat. Només la convergent Maria Goretti Gatell dóna suport a la moció de censura i, segons Guillén, va ser ella mateixa qui va informar-lo del que havien fet, un cop havíen entrat a registre la moció.

La defenestració del govern socialista al Catllar respón, segons els grups de l’oposició, a una pèrdua de confiança en la gestió municipal. La proposta té el suport de sis regidors de l’oposició: dos del partit independent UNICAT, dos d’ERC, el regidor d’ICV-EUiA i un dels dos regidors de CiU. El govern està format per un total de quatre regidors, tots ells del PSC. La moció proposa com a nou batlle al candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2015, Joan Díaz.

«Ens van tombar els pressupostos fa dues setmanes. Si ja tenien previst presentar una moció de censura podrien haver aprovat el pressupost i ja tindrien alguna cosa sobre la qual treballar. Ara haurem d’esperar fins que es confeccioni un pressupost nou», explicava ahir l’alcalde del Catllar, Antonio López. El batlle assegurava que els plenaris s’han viscut amb força tensió, «però sempre he tingut una relació personal ben cordial».

Divisió a CiU

Segons López, la moció de censura ha dividit el grup municipal de CiU. «El cap de llista convergent, Carles Guillen, és un home de partit i s’hi oposa a les moció de censura», afegeix López. En qualsevol cas, l’alcalde reptava ahir a CiU a explicar el per què d’aquest «canvi de parer», més i tot quan el PSC li està donant suport a la Diputació de Tarragona i al Consell Comarcal, i «els partits van acordar que al Catllar es mantindria a l’oposició».

«L’any passat vam governar amb els comptes de l’antic equip de govern i, enguany, amb aquest mateix pressupost prorrogat, de manera que no hem pogut desenvolupar la nostra política», lamentava el batlle.

«Sabia que tenien la intenció de presentar-la. Aquest matí m’ha trucat Maria Goretti i m’ha comunicat que havien presentat la moció de censura», assegurava ahir Guillén. «S’ha obert un escenari nou i la veritat és que no sé quin serà el nostre posicionament. Estàvem en una situació de bloqueig a l’Ajuntament, sense pressupost», afegia.

Guillén valora el nou escenari

Guillén afirmava que té dies per endavant per decidir quin serà el seu vot al plenari del dia 11. Tanmateix, tot i que la número de CiU ha signat la moció de censura de forma unilateral, sense informar-lo prèviament, aquest confia a poder parlar amb ella «amb tranquil·litat» els pròxims dies. Negava, d’altra banda, que el seu grup estigui dividit. «Ja se sap que, en política, el que el blanc, de vegades, no és blanc, sinó gris», deia.

El text de la moció de censura contra el govern municipal del Catllar l’han signat els regidors d’UNICAT Joan Morlà i Teresa M. Canela; els regidors d’ERC Joan Díaz i Ilé Gomis; el regidor d’ICV-EUiA Marcelo Javier Tarantino i la regidora de CiU Maria Goretti Gatell.

tracking