Diari Més

Societat

Endesa alerta d'un virus a través de falses factures

El programa maliciós es distribueix per correu electrònic indicant que es tracta d’una factura elèctrica d’import elevat

Endesa alerta d'un virus a través de falses factures

Endesa alerta d'un virus a través de falses facturesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha detectat una campanya amb l’objectiu d’infectar usuaris enviant -des de direccions falses molt similars a les que pot utilitzar l’elèctrica- un email amb una falsa factura que, en intentar veure, descarrega un virus a l’ordinador de l’usuari.

L’elèctrica ha advertit els seus clients que es tracta del Ransomware Locky un virus que bloqueja els arxius personals dels usuaris d’ordinadors i els demana que paguin un rescat per recuperar-los.

El fals correu l’han rebut tant clients d’Endesa com els que no ho són per la qual cosa no es tracta d’un atac que pateix l’elèctrica.

El programa es distribueix per correu electrònic des d’un suposat correu d’Endesa indicant que es tracta d’una factura elèctrica d’import elevat: quan l’usuari realitza click en l’enllaç per veure el detall de la factura es descarrega el virus a l’equip.

Davant d’aquesta situació, Endesa recomana eliminar sense obrir qualsevol correu sospitós amb l’aparença de factura de la companyia.L’elèctrica afegeix que treballa des de dilluns en les mesures necessàries.

tracking