Diari Més

Hospitalet de l'Infant

La XI Diada de la Tonyina reparteix més de 1.800 'tonyi-tapes'

Aquesta celebració va servir per inaugurar les XVII Jornades de la Tonyina que se celebraran fins al 12 de juny

La XI Diada de la Tonyina reparteix més de 1.800 'tonyi-tapes'

La XI Diada de la Tonyina reparteix més de 1.800 'tonyi-tapes'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.800 ‘tonyi-tapes’ és la quantitat de tapes que es van elaborar ahir diumenge 29 de maig amb motiu de la celebració de l’XI Diada de la Tonyina a l’Hospitalet de l’Infant. Amb aquesta celebració, es van inaugurar oficialment les XVII Jornades de la Tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Els assistents a aquesta jornada gastronòmica, que va tenir lloc al matí-migdia a la Plaça Catalunya, van poder tastar les creacions culinàries en forma de tapa que van preparar els 14 restauradors que enguany prenen part en les jornades, per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. Els tallers infantils i l’actuació dels Batukets de l’Hospitalet de l’Infant i el grup local Papá Canalla van servir per amenitzar la Diada.

Des d’aquest diumenge passat, 29 de maig, i fins al 12 de juny, un total de 14 bars i restaurants participaran en les 17es Jornades de la Tonyina (12 de l’Hospitalet de l’Infant: El Porró, El Solomillo, Hotel Sancho, Le P’tit Normand, Nàutic, El Safareig, Sol Solet, Bar Mediterrrani, Cal Rullo, Danti’s, Cerveseria El Drac i El Topolino; 1 de Masboquera: El Rebost de la Nuri; i 1 de Pratdip: La Cuina d’en Carlos).

A 9 d’aquests establiments, en concret, s’oferiran menús amb la tonyina com a ingredient protagonista, per uns preus que oscil·len entre els 15,50 i els 29 euros; i a 11, 'tonyi-tapes', és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. «Diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de 17 edicions, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona», ha assenyalat la regidora de Turisme, Elidia López.

A banda de l’oferta gastronòmica, les XVII Jornades de la Tonyina tindran un altre atractiu: els que tastin els menús podran prendre part en el sorteig de diversos premis. Entre aquests premis hi ha un menú per a dues persones en cadascun dels restaurants que ofereixen menú de la tonyina, una sessió de relaxació en un llit flotant thermospa, una sessió d’hidromassatge, un bateig de pàddel-surf, un bateig de submarinisme, una sessió d’spa, un sopar de gala i òpera, etc.

La XI Diada de la Tonyina reparteix més de 1.800 'tonyi-tapes'

La XI Diada de la Tonyina reparteix més de 1.800 'tonyi-tapes'Cedida

tracking