Diari Més

Homenatge a les empreses i entitats a les portes de la Fira Multisectorial

Manel Tarés va ser el pregoner d’un certamen que aquest diumenge celebrava els actes previs amb la tria de les pubilles i l’hereu

Homenatge a les empreses i entitats a les portes de la Fira Multisectorial

Homenatge a les empreses i entitats a les portes de la Fira MultisectorialDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cambrilenc Manel Tarés va ser l’encarregat aquest diumengede donar el tret de sortida a la Fira de Cambrils amb el tradicional Pregó de la Fira que se celebrava a la sala d’actes del Casal de la Gent Gran de Cambrils. Tarés, conegut pel seu paper en l’estudi i la difusió de la història de Cambrils i que enguany és membre de la Comissió Organitzadora de l’Any Gimbernat, va destacar l’evolució que ha experimentat aquest certamen d’origen agrícola que naixia l’any 1957 al voltant de la Festa de l’Ascensió, terme que es perdia l’any 1980 per passar-se a dir Fira de Cambrils.

Després del pregó, l’acte servia també per nomenar les noves pubilles i hereus de Cambrils durant tot l’any. Pel que fa als infantils, van sortir escollits per sorteig Aina Garcia Torreguitar i Nil Navarro Franch. Pel que fa als adults, Marta Arau Arias és la nova Pubilla, Rubén Mas Garcia l’Hereu i Inma Dueñas i Elisa Solé les damisel·les d’honor que representaran Cambrils en les seves festes i celebracions. Ells i elles seran les pubilles i hereus en l’any del 50è aniversari del pubillatge a Cambrils. Per celebrar l’efemèride, l’estand institucional de la Fira de Cambrils acollirà l’exposició: 50 anys de pubillatge a Cambrils en record a totes les persones que han fet possible aquesta tradició. A més, el pròxim 3 de juny es farà una recepció al mateix estand a totes aquelles persones que han fet de pubilla, hereu o damisel·la durant aquests cinquanta anys. Les entitats cambrilenques que compleixen anys acabats en 0, les empreses amb llarga trajectòria al municipi i els nous emprenedors eren homenatjades ahir, durant el darrer tram de l’acte.

Joan Maria Artigau, de Tallers Artigau, era una de les empreses amb més de 50 anys que rebia el reconeixement institucional. L’empresa Tallers Artigau va implantar-se a Cambrils l’any 1922.

Llibreria i Gràfiques Ortiga, des del 1966 a Cambrils va ser una altra de les empreses guardonades. Van recollir el guardó Ramon Ortiga Vidal i Mercè Sabaté Porqueres. La resta d’empreses que van participar en l’acte van ser: Drogueria i Plàstics Recasens (1956), Tallers Escoda (1958), Electricitat i Fontaneria Torres Ventura (1966) i Restaurant Casa Macarrilla (1966).

L’Associació de Música Electrònica de Cambrils (AMEC) pel seu desè aniversari; l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar pel seu quarantè aniversari; La Teca Teatre, Grup de Teatre del Casal, pel seu cinquantè aniversari, l’Associació Dones Amunt, pel seu cinquantè aniversari i l’AMPA del Col·legi Vidal i Barraquer, pel seu vintè aniversari, van ser les entitats que feien anys acabats en zero i que també van ser reconegudes durant l’acte d’ahir.Amb l’acte d’ahir es dóna pas a la Fira Multisectorial de Cambrils, que se celebrarà del 3 al 5 de juny.

Segons les previsions de l’Ajuntament, es calcula que un total de 40.000 persones visitaran el recinte firal que ocuparà una superfície total de 36.000 metres quadrats, amb un pavelló cobert de 1.000 metres quadrats.

Homenatge a la Vellesa

Enguany s’han incrementat el nombre d’expositors i d’estands, amb un total de 315 estands i 178 expositors. A banda de les activitats paral·leles, coincidint amb la Fira, també se celebrarà l’Homenatge a la Vellesa que tindrà lloc diumenge 5 de juny. Els actes s’iniciaran a les dotze del migdia amb una única concentració de persones homenatjades a la plaça de l’Ajuntament. Un cop dins del Pavelló Municipal tindrà lloc el concert de benvinguda, a càrrec de la Cobla Mirantfont de la Fatarella, abans del dinar. L’homenatge està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració del departament de Festes.

Homenatge a les empreses i entitats a les portes de la Fira Multisectorial

Homenatge a les empreses i entitats a les portes de la Fira MultisectorialDiari Més

tracking