Diari Més

Societat

EVA Facial Mouse, una aplicació tarragonina per persones amb mobilitat reduïda

Aquesta solució, gratuïta i de codi obert, facilita l’accés a mòbils i tauletes només amb moviments de cap

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EVA Facial Mouse és una aplicació gratuïta per a dispositius Android que permet accedir a les funcions del dispositiu d'una forma alternativa, sense la necessitat d'usar les mans.

L'aplicació, que ha estat desenvolupada a Tarragona per l'empresa CREA Sistemes Informàtics i amb el suport de Fundació Vodafone Espanya, està destinada a aquelles persones que, per qualsevol motiu, no poden fer ús de les interaccions habituals amb dispositius mòbils i/o tauletes, i els facilita poder accedir a les funcions del dispositiu per mitjà del seguiment de la cara de l’usuari captat a través de la càmera frontal.

Alguns dels col·lectius que poden beneficiar-se d'aquest projecte són les persones amb amputacions, paràlisi cerebral, lesió medul·lar, distròfia muscular, esclerosi múltiple, esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i altres malalties o discapacitats.

Per al desenvolupament d'EVA s'ha comptat amb la col·laboració de professionals i usuaris d'entitats de la Confederació ASPACE (entitat que agrupa les principals entitats d'Atenció a la Paràlisi Cerebral de tot Espanya) d'entre les quals destaquem: ASPACE Astúries, ASPACE Barcelona, ASPACE Guipúscoa, ASPACE Granada, AVAPACE i APPC Tarragona. A més s'ha comptat amb CEAPAT-IMSERSO, CRE de Discapacitat i Dependència IMSERSO, ASPAYM Castella i Lleó i ADELA Comunitat Valenciana.

La finalitat de l'aplicació, gratuïta i de codi obert, és que les persones amb discapacitat es puguin beneficiar de l'ús de telèfons mòbils intel·ligents i tauletes, i puguin ocupar el lloc que els correspon en tots els àmbits de la vida: familiar, educatiu, laboral, recreatiu i comunitari.

Confederació ASPACE i Fundació Vodafone Espanya aposten per la promoció de la investigació i la transferència del coneixement perquè les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) suposin una plena inserció social de les persones amb paràlisi cerebral, ja que les tecnologies de suport i de comunicació alternativa són claus perquè les persones amb paràlisi cerebral es relacionin i es comuniquin amb el seu entorn, i exerceixin la seva participació social amb autonomia i igualtat de condicions.

EVA Facial Mouse, una aplicació tarragonina per persones amb mobilitat reduïda

EVA Facial Mouse, una aplicació tarragonina per persones amb mobilitat reduïdaCedida

tracking