Diari Més

El 40% dels estalvis dels afectats per la Cooperativa es retornaran amb retard

El pagament estava previst que es fes efectiu entre finals de maig i inicis de juny

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de Cambrils

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estava previst que els afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils rebessin el 40% inicial dels seus estalvis entre finals de maig i inicis de juny, un cop homologat el refinançament. Amb tot, els terminis es podrien allargar. És el que la Plataforma d'Afectats per la Cooperativa de Cambrils va explicar dissabte als seus membres en assemblea. La demora en el retorn dels fons retinguts seria deguda a una «petita crisi d'acords»entre cooperatives de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries (FCAC), que va aparaular la concessió d'un préstec de 10 MEUR. «S'endarrereixen terminis, però sembla clar que cobrarem», ha afirmat el portaveu de la Plataforma, Dani Pallejà.

Segons ha explicat Pallejà, algunes cooperatives –que formen part de l'FCAC- s'haurien negat a aportar els diners per fer complir l'acord pel préstec de 10 MEUR que s'ha de fer mitjançant l'Associació de Seccions de Crèdit. Amb tot, hi ha una assemblea convocada per desencallarel conflicte i veure «si n'hi ha alguna que avança els diners».

Decret llei de la Generalitat

D'altra banda, la Generalitat ha aprovat un decret llei que permet la creació d'un fons per les cooperatives amb secció de crèdit. Amb aquesta eina, la Plataforma confia que si les cooperatives no participen activament d'entrada, es podrà aplicar el mecanisme que es preveu al decret. Sobre la resposta a aquest retard, els afectats ho van rebre de maneres diverses: «hi ha gent que té més urgència en poder tornar a disposar dels fons, d'altres estan resignats i tenen més paciència», ha explicat Pallejà, que ha afirmat que els afectats entenen que «la pilota està en una teulada que no és ni de la Plataforma ni de la Cooperativa, sinó de tercers». Amb tot, el portaveu de l'organització ha assegurat que estan disposats a pressionarper accelerar els tràmits.

El primer termini que han de retornar és el 40% dels 32,5 MEUR de saldo retingut des de mitjans de desembre. L'assemblea es va convocar per donar les últimes informacions sobre els pagaments perquè genera impaciència. La Plataforma també va reclamar, fa uns dies, que s'articuli un mecanisme per transferir d'una manera fàcil els diners als impositors, un cop estiguin disponibles.

tracking