Diari Més

Policial

Dos detinguts a Calafell per cultivar marihuana, després que els veïns alertessin de la forta olor

Havien llogat una casa en una urbanització per dur-hi a terme aquesta activitat

Dos detinguts a Calafell per cultivar marihuana, després que els veïns alertessin de la forta olor

Dos detinguts a Calafell per cultivar marihuana, després que els veïns alertessin de la forta olorGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Tarragona, amb la Policia Local de Calafell, han detingut a dues persones per cultivar una plantació de marihuana en una casa d'una urbanització del municipi, que s'havia llogat especialment per dur-hi a terme aquesta activitat. La investigació va començar a l'abril, gràcies a la col·laboració ciutadana que va alertar que se sentia una olor característica d'aquest tipus de plantes en l'habitatge en qüestió.

Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va poder ubicar el domicili on es podrien estar cultivant i elaborant substàncies estupefaents. La casa, que estava llogada des de feia quatre anys, no tenia activitat quotidiana però, en canvi, tenia un consum elèctric d'una activitat industrial. Això va induir a pensar que s'havia llogat únicament per habilitar-la pel cultiu de marihuana i la seva posterior manipulació i distribució.

Durant el matí del dia 24 de maig, es va establir un dispositiu conjunt de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calafell. Enmig d'aquest, es va detectar un vehicle de càrrega, ocupat per dues persones que accedien a l'habitatge. Els investigadors van identificar els ocupants i van poder veure com s'estava carregant material divers relacionat amb les plantacions indoor (focus, terra, fertilitzants, transformadors i restes de marihuana).

Posteriorment, els agents van accedir a l'immoble, on van poder veure que l'habitatge s'havia distribuït en diverses estances. Al soterrani s'hi desava el material de cultiu, la planta baixa s'havia compartimentat per a la producció de cànnabis de manera industrial, amb llums, transformadors, filtres, ventiladors i extractors, i la primera planta acollia l'eixugador, el magatzem i l'envasat de la substància.

En total es van intervenir, 240 plantes de marihuana, 15,5 quilograms de marihuana seca, 9 quilos de restes de marihuana picada per produir haixix, i material per al cultiu i la venda de la droga.

Els detinguts tenen 18 i 30 anys i se'ls hi imputa un delicte de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric. Es posaran a disposició del Jutjat d'Instrucció número5del Vendrell. Els cossos policials no donen per tancada l'operació, ja que no descarten més detencions.

tracking