Diari Més

Medi Ambient

La Generalitat obre un expedient informatiu per l'episodi de les torxes del polígon Nord de Tarragona

Baiget creu que aquest episodi no pot amagar la inversió del sector químic per complir les lleis mediambientals

Imatge del passat dilluns, quan les torxes de Dow i Repsol treien fum negre.

La Generalitat obre un expedient informatiu a l'episodi de les torxesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha afirmat aquest dijous que la Generalitat ha obert un expedient informatiu sobre les columnes de fum negre i les flames de les torxes,i que, si hi ha hagut alguna responsabilitat, «se sancionarà». Tot i això, el conseller ha destacat que les empreses «compleixen bé» i ha defensat que el Govern té una ferma voluntat de fer complir les lleis en matèria mediambiental i que no farà connivència amb qui no actuï amb responsabilitat. A partir d’ara, ha dit, el procediment tirarà o no endavant en funció dels resultats que es desprenguin de l’anàlisi de l’incident. «Ara ho hem de veure, però si hi ha hagut alguna falla, ja saben que els tocarà un expedient i una sanció. Aquestes són les normes del joc», ha reblat.

Baiget ha detallat que les fumeres registrades dilluns al polígon nord de Tarragona «no poden amagar les grans inversions que han fet aquestes empreses per posar-se al dia en el compliment de les normatives ambientals, que són cada cop més exigents». El conseller ha afegit que «que hi hagi un episodi no trenca tota una història d’inversions positives que s’han fet en matèria mediambiental. Poden passar fets, alguna fuita o descontrol, però això no pot amagar les grans inversions que han fet aquestes empreses».

El Govern continua negociant sobre BCN World

En un altre ordre de coses, Baiget ha apuntat que el Govern presentarà el seu plantejament del projecte turístic d’oci inicialment conegut com a BCN World quan «hi hagi tots els acords fets i estigui tot lligat». El conseller ha recordat que els dos partits del Govern van discrepar quan es va aprovar la llei del CRT al Parlament i que, ara, CDC i ERC estan treballant per posar-se d’acord.

En aquest sentit, el conseller de Turisme s’ha mostrat optimista i ha instat els partits a treballar plegats per tal d’arribar a un acord. Segons Jordi Baiget, el projecte previst al Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou és «una gran oportunitat que tenim com a país per captar uns segment de turisme on ara no hi som i perquè Catalunya pugui seguir sent una regió líder a la Mediterrània en l’àmbit turístic».

tracking