Diari Més

Un robatori entre bandes precipita el desmantellament d'una plantació de marihuana a Mont-roig

S'han comissat més de 400 plantes i s'han detingut dos homes, de nacionalitat nord-americana i dominicana

Un robatori entre bandes precipita el desmantellament d'una plantació de marihuana a Mont-roig

Un robatori entre bandes precipita el desmantellament d'una plantació de marihuana a Mont-roigGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Local de Mont-roig han desmantellat una plantació indoor de marihuana amb més de 400 plantes en un habitatge ubicat en una zona rural del municipi. Des de principi de maig s'estava investigant però l'operatiu s'ha vist precipitat a causa d'unrobatori a les instal·lacions per part d'una banda rival.s'ha vist precipitat pel robatori. S'han detingut a dues persones, encarregades del cultiu i de la producció de la substància.

La investigació va començar a principis de maig, gràcies a la col·laboració ciutadana, que va aportar informació relacionada amb el cultiu clandestí de cànnabis sativa en una casa aïllada del terme municipal de Mont-roig.

Arran d'aquesta informació, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Mont-roig van establir diversos dispositius conjunts amb l'objectiu de localitzar i desmantellar la plantació clandestina i d'identificar els responsables d'aquestes. Aquests dispositius van confirmar l'existència de la plantació i es va poder constatar que l'habitatge s'havia llogat expressament amb la intenció d'establir-hi una plantació cannàbica per part d'una persona resident a Barcelona, que es desplaçava diàriament per tal de fer-ne el manteniment.

Durant el matí del dimarts 24, la Policia Local va saber que l'habitatge investigat havia patit un intent de robatori, probablement per part d'una banda rival. Aquest fet va fer avançar l'operació que es tenia prevista.

Els investigadors van poder identificar l'inquilí de l'habitatge. Aquest va col·laborar amb els agents i va facilitar l'accés a les instal·lacions, on es va trobar la plantació de marihuana, així com elements i eines per al seu cultiu interior. En accedir a la plantació, els agents van poder corroborar que el robatori s'havia efectuat, ja que els indicis mostraven que s'hi podien estar cultivant un miler de plantes, tot i que només se'n van comissar 418.

Els detinguts són dos homes del mateix nucli familiar, de nacionalitat nord-americana i dominicana, van quedar detinguts per un delicte de cultiu i elaboració de marihuana i han estat posats a disposició del jutjat de guàrdia de Reus.

tracking