Diari Més

Societat

Les comarques de Tarragona acolliran a partir d'aquest dimecres 12 refugiats eritreus

Se sumen als deu sirians que han arribat aquest dimarts a l'àrea de Barcelona procedents de Grècia

Les comarques de Tarragona acolliran a partir d'aquest dimecres 12 refugiats eritreus

Les comarques de Tarragona acolliran a partir d'aquest dimecres 12 refugiats eritreusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 12 refugiats eritreus arribaran aquest dimecres a les comarques de Tarragona, procedents d'Itàlia. Es tracta d'una dotzena d'homes, sense cap dona ni menor d'edat. Aquests refugiats formen part d'un contingent de 27 refugiats procedents d'Itàlia que arribaran a Madrid aquest dimecres. Nou eritreus més aniran a Guipúscoa, cinc més a Madrid, i un centreafricà també es quedarà a Madrid.

Aquests eritreus s'afegiran als deu refugiats sirians que aquest dimarts han arribat a Catalunya, en concret a les comarques de Barcelona, procedents de Grècia. Les tres famílies sirianes estan formades per tres homes, tres dones i quatre menors d'edat. Els deu refugiats sirians formen part d’un grup de vint que seran allotjats a l’Estat espanyol. Uns altres nou aniran a la província de Saragossa i un a la de Sevilla.

A tots ells els seguiran 45 refugiats més procedents de Grècia que arribaran el 30 de maig. Són sirians i iraquians, a més d'un centreafricà, que es repartiran per diverses comunitats autònomes. L'1 de juny arribaran cinc sirians a Castella i Lleó, nou més a Navarra i cinc iraquians també a Navarra. Abans del juliol s'esperen 67 refugiats més.

Grèciainicia eldesallotjament d'Idomeni

El Govern grecha començat, aquest dimarts,amb el desallotjament del campament improvitzat d'Idomeni, símbol del fracàs de la política migratòria d'Europa, que després del tancament de les fronteres va arribar a albergarmés de 12.000 refugiats.A les sis del matíhan començata sortir els primers autocars, en una operació progressiva que el Govern preveuquedurarà uns deu dies.

Fins al migdia han sortit 25 autobusos del campament, amb uns1.200 refugiats dels prop dels 8.500 que hi havia la passada nit.Segonsha indicatun portaveu de la Policia, l'operació continuarà avui mentre hi hagi persones llestes per pujara l'autobús.«No hi ha un objectiu fix de trasllats per a cada dia, la meta és portar-ne elmàxim possible cadadia», ha afegit.

Els trasllatss'han feta instal·lacions deSindos i Derveni, al voltantde Tessalònica, al nord de Grècia.Es tracta de dos dels set nous centres d'acolliment que ha preparat o està ultimant el Govern amb vista a donar cabuda a tots els refugiats d'Idomeni.Als centres nous hi ha una capacitat d'acolliment total per més de 8.000 persones.

tracking