Diari Més

Infraestructures

El Tribunal de Comptes de la UE denuncia la poca competitivitat del corredor mediterrani sense Tarragona

Un informe critica la manca d’inversió d’Espanya i França i el retard en la connexió ferroviària dels ports

El Tribunal de Comptes de la UE denuncia la poca competitivitat del corredor mediterrani sense Tarragona

El Tribunal de Comptes de la UE denuncia la poca competitivitat del corredor mediterrani sense TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes de la Unió Europea ha publicat un informe sobre el corredor del Mediterrani on denunciala poca competitivitat i eficiènciade la infraestructura sense la connexióde les indústries i els ports de Tarragona i Barcelona.«A Espanya, en el tram Barcelona-Figueres no estan connectats a la xarxa ferroviària d’ample estàndard una sèrie de ports i fàbriques que constitueixen importants orígens i destins de mercaderies», sentencia el document.

L’informe tambélamenta que tot i l’objectiu de la Comissió Europea de transferir el transport de mercaderies de carretera a ferrocarril, la quota, de fet, ha baixat des del 2011. El pressupost de la UE, recorden els auditors, «ha contribuït en uns 28.000 milions d’euros al finançament de projectes ferroviaris entre el 2007 i el 2013». Però el text afirma que «en els últims quinze anys el transport de mercaderies per ferrocarril no ha respost de manera eficaç davant de la competència del transport per carretera».Espanyaes trobaentre els estats de la UE amb menys quota de transport de mercaderies, només d’un 4,6%.

Es denuncia queno s’han complert els objectius del nou tram Perpinyà-Figueres, ja que de mitjana la línia és usada permenys de quatre trens de mercaderies al dia. La inversió per aquest tram va ser de 279 milions d’euros, dels quals la UE en va pagar 70. L’informe del Tribunal de Comptes lamenta que «actualment només es transporten a través dels Pirineus 3,1 milions de tones de mercaderies, el que representa el 3% del total del transport de mercaderies terrestre»entre França i l’Estat Espanyol. En canvi, cada any creuen la frontera 90 milions de tones de mercaderies en camions, uns 19.000 al dia.

tracking