Diari Més

Cultura

'Pluja de sons' farà vibrar tot Catalunya

El Camp d’Aprenentatge Pau Casals crida totes les escoles a cantar el 10 de juny per reivindicar la música

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La música no es pot separar de la nostra vida i és un element molt important en l’educació». Així és com el director del Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell, David Melgar, defensa la necessitat de conviure i impulsar l’estudi de tot allò que està relacionat la combinació de sons i les lleis del ritme. Coincidint amb el desè aniversari del centre han decidit impulsar un projecte en el qual estan convidats tots els centres educatius de Catalunya: Dóna la nota amb Pluja de Sons.

Han convocat a totes les escoles catalanes a cantar simultàniament, el pròxim 10 de juny a les onze del matí, la cançó creada per l’ocasió Pluja de sons. De moment, ja hi ha 202 centres adscrits a la iniciativa de les quatre demarcacions. Melgar destaca que «volem fer coincidir la iniciativa amb el nostre aniversari però aquesta també neix amb l’objectiu de reivindicar la continuïtat de la música als centres escolars, tal com vam fer fa dos anys quan el ministre Wert volia eliminar-la com a matèria troncal. Ens tornem a trobar en un moment de canvis polítics i la llei d’Ensenyament pot tornar a canviar».

Cal recordar que la primera edició del projecte Dóna la nota va dur-se a terme amb la cançó Mirall de pau i més de 500 centres de tot Catalunya van bolcar-s’hi. Com a entitat organitzadora, el Camp d’Aprenentatge Pau Casals realitzarà un acte als Jardins de la Vil·la Casals del Vendrell el divendres 10 de juny. La cançó escrita ideada pel grup PeTaCa –lletra de Gibert d’Artze i composició de David Melgar– serà cantada per almenys 500 alumnes del Vendrell, juntament amb la solista Àngels López. A la vegada, es preveu omplir escoles, places, aules, patis i carrers amb milers d’infants de tots aquells centres adherits. Melgar recorda que «encara hi ha temps per apuntar-se, volem que sigui una cosa que vagi més enllà dels professors de Música, de manera que pares i mares també poden demanar als seus centres afegir-se».

Com a reclam, han elaborat un videoclip de la cançó Pluja de sons que ja ha rebut més de 30.000 visites al canal Youtube. En aquest, hi van intervenir milers de persones en espais com el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell o la plaça Mercadal de Reus. Els joves van decorar samarretes amb el lema del projecte i van interpretar el tema a través de la veu, però també amb diversos instruments.

Tot aquell que vulgui participar en la iniciativa pot descarregar-se la partitura de la cançó i estudiar-se un tutorial amb la flashmob que ha creat l’Escola de Dansa del Centre de lectura de Reus per als més atrevits.

'Pluja de sons' farà vibrar tot catalunya

'Pluja de sons' farà vibrar tot catalunyaCedida

tracking