Diari Més

'Si la cagues (i no ho reculls)... pagues'

La Pobla de Mafumet inicia una campanya que castigarà els propietaris que no recullin els excrements que els seus gossos facin a la via pública

'Si la cagues (i no ho reculls)... pagues'

'Si la cagues (i no ho reculls)... pagues'Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha posat en marxa una campanya de conscienciació cívica, adreçada a tots aquells propietaris i propietàries de gossos que no mostren una actitud cívica. Sota l’explícit lema ‘Si la cagues (i no ho reculls)... pagues’, aquesta iniciativa municipal perseguirà i castigarà amb sancions de fins a 120 € aquelles persones que no recullin els excrements que els seus gossos facin a la via o espais públics de La Pobla.

La campanya s’ha iniciat amb una primera fase de caire merament informatiu. Cap propietari de gos serà sancionat, però sí advertit verbalment que la seva conducta pot comportar una sanció econòmica d’acord a l’Ordenança municipal de tinença d’animals.

L’alcalde ha dirigit una carta als propietaris i propietàries de gossos censats. Aquesta missiva explica la campanya de foment del civisme i s’acompanya d’altres materials, com són la xapa identificava de gos censat, l’ordenança municipal de tinença d’animals i el díptic de la campanya ‘Si la cagues (i no ho reculls)... pagues’.

Amb tot des del municipi es vol deixar clar, tal i com apunta l’alcalde en l’esmentada carta, que «som conscients que els animals no són el problema, sinó que ho és l’incivisme d’alguns propietaris que, malauradament, fan que la percepció dels propietaris de gossos sigui negativa». Així doncs, des del consistori s’apunta que «els excrements de gos al carrer no són un problema generalitzat sinó força puntual, que és conseqüència de l’incivisme d’uns pocs propietaris. Per això, iniciem una campanya dura, directa i molt clara perquè volem que La Pobla segueixi sent un lloc excel·lent per viure-hi».

Finalment i amb la voluntat de facilitar la recollida dels excrements dels gossos als propietaris, l’Ajuntament els obsequiarà amb un dispensador de bosses sempre i quan l’animal estigui censat. Així, aquelles persones que ja tinguin registrat el seu gos poden recollir el dispensador de bosses a la Casa de la Vila, mentre que si l’animal encara no està censat, el propietari pot registrar el seu gos i recollir tant la xapa identificativa de l’animal com el dispensador de bosses al moment.

'Si la cagues (i no ho reculls)... pagues'

'Si la cagues (i no ho reculls)... pagues'Diari Més

tracking