Diari Més

Salut

Ja són 60 els casos de menors afectats per enterovirus a Catalunya, 29 dels quals ingressats

Dels ingressats n'hi ha quatre que estan a Unitats de Cures Intensives (UCI) Des de dimecres i fins les vuit del matí d’aquest divendres, el 061 CatSalut Respon ha atès 330 persones per consultes respecte els enterovirus

Ahir dimarts, quatre menors tarragonins van ser derivats a l'hospital barceloní de la Vall d'Hebron.

Quatre nens tarragonins afectats per l'enterovirus són traslladats a la Vall d'HebronCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat ha elevat el nombre de menors afectats per enterovirus a 60 casos, en un comunicat que ha fet públic aquest divendres a la tarda. Segons aquesta nota, la gran majoria d'aquesta seixantena de casos evolucionen favorablement. Amb tot, segons les mateixes dades de la conselleria, hi ha actualment 29 menors hospitalitzats per enterovirus amb afectació neurològica a diferents hospitals de Catalunya, sense que hagi concretat la procedència dels casos. D'aquests 29 ingressats, 4 ho estan a Unitats de Cures Intensives (UCI).

D'altra banda, des de dimecres passat (quan encara la conselleria no havia informat oficialment sobre la situació dels casos d'enterovirus) fins a les 8 hores d'aquest divendres, el 061 CatSalut Respon ha atès a 330 persones per consultes sanitàries relacionades amb l'enterovirus. Les peticions més habituals, segons assenyala el comunicat de Salut, són la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d'aquesta tipologia de virus. Per fer front aquest augment de peticions, l'equip del 061 CatSalut Respon s'ha reforçat amb metges i infermers per donar millor cobertura a les trucades.

tracking