Diari Més

Judicial

L'alcalde de les Borges del Camp, citat a declarar per abocaments d'aigües residuals a la riera d'Alforja

Joaquim Calatayud, que també és president del Consell Comarcal, havia de comparèixer aquest dimecres als jutjats de Reus, però el judici s'ha posposat a primers d'octubre

Joaquim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp.

L'alcalde de les Borges del Camp, citat a declarar per abocaments d'aigües residuals a la riera d'AlforjaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de les Borges del Camp (Baix Camp), Joaquim Calatayud, haurà de comparèixer als jutjats de Reus els dies 3 i 4 d'octubre per respondre per un suposat delicte contra el medi ambient. Se l'acusa de vessar aigües residuals del poble sense depurar a la riera d'Alforja. Segons l'entitat denunciant, la Plataforma el Freire, aquests abocaments van contaminar diversos aqüífers. La denúncia es remunta al 2009. Aquest dimecres s'havia de celebrar la vista, però la fiscal ha modificat l'agenda en constatar que el judici s'allargaria dos dies, i la vista ha quedat posposada fins a primers d'octubre. En declaracions a l'ACN, l'alcalde convergent recorda que els abocaments d'aigües a les rieres és una pràctica habitual en municipis petits que no disposen de depuradora i no els queda altre remei. Calatayud s'enfronta a deu mesos de presó, multa de 3.600 euros i inhabilitació durant un any i mig per a qualsevol càrrec públic. Afirma, però, sentir-se tranquil.

«Ho visc amb la màxima tranquil·litat, no tinc ni mitjans ni maneres per solucionar aquesta problemàtica», ha afirmat el batlle convergent, remetent la responsabilitat i la competència que li pertoca afrontar al Govern. Les Borges del Camp està pendent des de fa sis anys que es posi en funcionament la depuradora, ja acabada, a l'espera d'un modificat del projecte.

«Porto sis anys suplicant que l'ACA aporti els 300.000 euros que falten i acabin la depuradora, però el miracle no es produeix, espero que pugui ser aquest 2016», ha retret l'alcalde. «Si potser hi ha un 50% de municipis de Catalunya que no deuen tenir depurada i se'ns denunciés a tots, els jutjats quedarien col·lapsats per alcaldes imputats», ha manifestat.

tracking