Diari Més

La Canonja

Les excavacions de la Boella descobreixen noves restes d'hipopòtam

Estudiants del màster de la URV ​en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana participen a la campanya actual

Les excavacions de la Boella descobreixen noves restes d'hipopòtam

Les excavacions de la Boella descobreixen noves restes d'hipopòtamIPHES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs dies després d'iniciar-se una nova campanya d'excavacionsal jacimentdel Barranc de la Boella, on ja fa 10 anys que s'hiduen a terme treballsarqueològics,els investigadors de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES)hi han trobatrestes òssiesd'hipopòtam, que suposarien una gran descobertaper il·lustrar aquest món aquàtic«si finalmentes pot extreurel'exemplar sencer», segons explicael codirector de l'excavació, Josep Vallverdú, al programade Tarragona Ràdio 'Evoluciona'.

La nova campanya

Les excavacions d'aquesta nova campanya al jaciment, que van començar el passat 2 de maig, s'allargaran fins el divendresdia 27. Com a novetates faranintervencions en etapes més recents de la prehistòria, a més de continuar en cronologies més antigues del jaciment. L'alumnat del Màsteren Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana impartita la Universitat Rovira i Virgili, a més d’estudiants de la Universitat Oberta de Catalunya, membres de l’IPHES i del Museo Nacional de Ciencias Naturales, prenen part en l'excavació.A més, en aquesta ocasió s’han ofert places a altres alumnes d’universitats espanyoles.

Noves restesd'instruments

Els responsables de l'excavació,Josep Vallverdú i Pamira Saladié, asseguren que durant aquest mes pretenen trobarrestesi eines usades pels homínids, com talles de sílex. També expliquen que«aquests dies preparem els jaciments per poder documentar en el futur noves restes que permetran estudis més acurats per a assolir l’excel·lència investigadora sobre les primeres poblacions humanes d’Europa».

tracking