Diari Més

L'acord de refinançament de la Cooperativa Agrícola no ha estat impugnat

El jutjat mercantil confirma que, almenys fins a data d’ahir, el document no havia estat recorregut per cap impositor i ara ha de ser publicat al BOE

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de Cambrils

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord de refinançament subscrit per la Cooperativa de Cambrils no ha estat impugat per cap impositor. Així ho confirmava ahir el jutjat número 1 mercantil de Tarragona. L’acord, amb què l’entitat va aconseguir evitar el concurs de creditors, haurà de ser publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) per ser ferm.

D’aquesta manera, la maquinària per retornar part dels diners bloquejats als afectats per la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de Cambrils podria posar-se en marxa. Mentrestant, la Plataforma d’Afectats per la fallida de la Cooperativa Agrícola de Cambrils demanava ahir que s’accelerin els tràmits per fer efectiu el pagament del 40% dels estalvis retinguts des del desembre. Aquest retorn, segons asseguraven en un comunicat públic, s’ha de produir, en principi, abans de l’estiu. La plataforma reclama als prestadors que aportin els 13 milions d’euros acordats i requerits pel pagament inicial als afectats i que els posin a disposició de la Cooperativa de manera immediata. També insten la Cooperativa a «posar-se les piles» per dissenyar el sistema per retornar els estalvis als 1.500 impositors afectats. El portaveu de la Plataforma, Dani Pallejà, espera que el pagament es faci efectiu entre finals de maig i principis de juny perquè els afectats «puguin tornar a una certa normalitat econòmica». Per Pallejà, ja s’ha complert amb les «condicions objectives», que demanaven l’adhesió del 75% dels impositors al pla de refinançament i que ha obtingut l’auto judicial d’homologació, i ara cal posar els diners. El «missatge d’urgència» que adrecen va dirigit a la Federació de Cooperatives de Catalunya i a les seccions de crèdit de les diferents cooperatives, i a la Generalitat de Catalunya a través de l’empresa AVANÇ S.A.

Des de la Plataforma esperen que el pagament del 40% inicial dels 32,5 milions d’euros de saldo retingut es pugui fer en les pròximes setmanes i reclamen que la Cooperativa articuli ara un mecanisme per transferir d’una manera fàcil els diners als impositors, tot evitant que, quan els diners estiguin disponibles, els afectats hagin de fer cues per lliurar un número de compte on se’ls ingressin els estalvis.

D’altra banda, reclamen «la màxima implicació» de les administracions i institucions, com ajuntaments, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Camp o el Parlament- que van anunciar el suport a la Cooperativa i als afectats un cop se superés la situació preconcursal per aconseguir complir els objectius de viabilitat de la Cooperativa.

tracking