Diari Més

Medi ambient

El projecte 'La tortuga de rierol viu al Gaià' celebra 10 anys

L'Associació Mediambiental de la Sínia lluita per la conservació de les tortugues autòctones

El projecte 'la tortuga de rierol viu al Gaià' celebra 10 anys

El projecte 'la tortuga de rierol viu al Gaià' celebra 10 anysAssociació Mediambiental de la Sínia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte 14 de maig, el projecte de tortuga de rierol al Gaià celebra 10 anys. Per fer-ho, l'AssociacióMediambiental de la Síniahapreparat una jornada a Montferri que començarà a les onze del mati amb una quedada al safareijos. Allí es farà una explicació dels 10 anys de projecte amb intervenció del director científic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), Quim Soler. A dos quarts de dotze es posarà a punt l’ecosistema de la tortuga de rierol i una hora més tard s’explicarà el conte de la tortuga. L’acte conclourà amb l’alliberament de tortugues i un vermut a l’una del migdia.

La tortuga del rierol

A principis de l’any 2006, a la desembocadura del riu Gaià es va iniciar un projecte de conservació de la tortuga de rierol.

Les tortugues d’aigua autòctones no tenen masses depredadors peròen els darrers anysli ha sorgit un important competidor, una tortuga exòtica

quepopularmentesconeixamb el nom de tortuga de florida, espècie que competeixen directament per l’aliment i per les zones d’exposició al sol.Mitjançant unes trampes flotants o nanses i amb la col·laboració del CRARC, Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, s’ha realitzat la captura de bona part de les tortugues exòtiques en aquesta zona humida.

El projecte 'la tortuga de rierol viu al Gaià' celebra 10 anys

El projecte 'la tortuga de rierol viu al Gaià' celebra 10 anysAssociació Mediambiental de la Sínia

tracking