Diari Més

Tradicions

Valls presenta més de vint propostes musicals a la Festa de Sant Joan

En el vessant tradicional, els actes pivotaran al voltant del 650 anys de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Lledó

La banda musical Lax'n' Busto actuarà durant les festes de Sant Joan a Valls.

Valls presenta més de vint propostes musicals a la Festa de Sant Joan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 20 de juny, la ciutat de Valls encetarà la seva Festa Major de Sant Joan amb l’aparició de l’àliga de la ciutat al balcó de l’Ajuntament i la posterior aviada de la tronada al Pati. Es donarà així el tret de sortida a un ampli programa festiu on, un any més, el cartell musical tindrà un pes molt important amb grups que amenitzaran la festa als tres escenaris previstos. Per una banda, la plaça de l’Oli, com a avantsala del Museu Casteller de Catalunya, acollirà els mitjans formats amb un públic majoritàriament assegut. Enguany presenta les gires de presentació dels nous cds dels guanyadors del programa de TV3 Oh Happy Day, el Quartet Mèlt, amb el professor de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard Eloi Fort (dia 22); l’acordionista basc Kepa Junquera amb les veus de Sorginak (dia 23); el més veterà dels cantautors catalans en actiu Quico Pi de la Serra (dia 24); el jove cantant de pop d’autor procedent de les Terres de l’Ebre Joan Rovira (dia 25); o el grup de folk La Coixinera, que clourà l’espai amb el concert vermut del diumenge 26. L’Orquestra Mitjanit amb el concert d’obertura la nit inaugural (dia 20) i els concerts vermuts i cafès concerts arrodoneixen la programació d’aquest espai. D’altra banda, l’aparcament del barri antic esdenvidrà un festival en si mateix amb una programació també de primera línia que es desenvolupa les nits del 23, 24 i 25 de juny. Els caps de cartell són La Gran Pegatina amb únic concert gratuït a la demarcació de Tarragona (23); els valencians La Raíz, triomfadors màxims al festival Viñarock d’enguany (24); i els vendrellencs Lax’n’busto, amb la gira de 30 anys de trajectòria. Els acompanyaran altres grups amb llarga trajectòria com els pares de l’ska català Doctor Calypso o uns clàssics del punk estatal El Último ke Zierre, amb el seu nou cd Cuchillas. També pujaran a l’escenari bandes capdavanteres de l’escena més jove catalano-valenciana com Auxili, Smoking Souls o Strombers, o els gaditans Trashtucada i el seu mestissatge. Completa el cartell l’accent creatiu vallenc amb les formacions locals Mostassa, The Bastards i Distrito Rojo. El tercer espai musical serà el Pati, on les orquestres, tindran molt de pes a la programació amb les actuacions de les veteranes Rosaleda (nit del 23) i La Principal de la Bisbal (25). Enguany, però, s’afegeixen dues novetats. Per una banda, la nit del divendres 24 incorpora un concert de versions amb el grup Tremendos. Per altra banda, el matí del dissabte 25 es dedicara als 25 anys del Club Super 3 amb l’actuació dels SP3.

En el vessant més tradicional, la festa pivotarà al voltant dels 650 anys de la troballa de la imatge medieval de la Mare de Déu del Lledó i dels 50 de la seva coronació canònica. L’advocació del passeig dels Caputxins sortirà al carrer en dos actes centrals que només tenen lloc cada 50 anys. D’una banda, la Mare de Déu baixarà des del seu santuari fins a l’església de Sant Joan, on romandrà fins al vespre següent, quan retornarà cap al Lledó. En l’anada comptarà amb la guàrdia d’honor dels Tornejants d’Algemesí. A la tornada, tot el seguici cerimonial de Valls l’acompanyarà. Una altra de les efemèrides serà el 25è aniversari de la recuperació de la moixiganga.

La Gran Pegatina també actuarà a Valls.

Valls presenta més de vint propostes musicals a la Festa de Sant Joan

tracking