Diari Més

El Col·legi de Notaris envia a Fiscalia les operacions realitzades pel notari investigat de Cambrils

De moment, no ha demanat la seva suspensió cautelar, tot i que no descarta fer-ho en breu

El despatx del notari detingut es troba al passeig de la Salle de Cambrils.

Detenen un notari de Cambrils per estafar 1,9 milions d'euros als seus clientsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Notaris de Catalunya ha obert una informació reservada a Rafael Martínez Olivera, el notari de Cambrils investigat per una presumpta estafa de més d'1,9 milions d'euros a diversos clients. Una informació reservada és un informe on es recullen totes les gestions que un notari ha fet durant un període de temps. La corporació ja l'ha fet arribar al Ministeri Fiscal, per tal de facilitar la investigació i també l'ha posat a disposició de la Direcció General dels Registres i del Notariat, depenent del Ministeri de Justícia. El Col·legi ha emprès aquesta acció «amb la voluntat d'actuar en defensa dels interessos ciutadans i de la disciplina notarial».

La mesura és una de les poques accions que pot dur a terme, ja que la investigació no ha nascut des del Col·legi, sinó que ha estat engegada pels Mossos d'Esquadra. Pel que fa a les possibles sancions que podrien aplicar contra el notari cambrilenc, fonts de l'ens comenten que no el poden expulsar, ja que el Col·legi de Notaris no té capacitat sancionadora. Ara bé, la Junta pot demanar a la Direcció General dels Registres que se suspengui, de manera cautelar, el seu dret a exercir la professió. De moment, aquesta decisió no s'ha pres, però no descarten fer la petició més endavant.

Des del Col·legi de Notaris asseguren que «són els primers interessats en actuar amb contundència contra tots aquells membres de la corporació que no actuïn amb el màxim rigor i amb l'ètica professional amb què es regeix la immensa majoria de la professió». Així mateix, recorden «la confiança social i el prestigi» que té la professió, que «molt excepcionalment mostra indicis de pràctiques irregulars».

tracking