Diari Més

Gastronomia

Art amb fogons a la cuina de Cal Sisquet

El xef del restaurant, Marc Piqué, forma part de l’equip espanyol de gelateria, subcampió del món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’art pren moltes formes diverses: escriptura, dibuix, pintura, escultura, arquitectura. I la cuina no podria ser menys. A més de captivar la vista, la gastronomia també vol seduir l’olfacte i el gust del receptor, i en algunes ocasions fins i tot el tacte i l’oïda. Un art que implica pràcticament tots els sentits del destinatari.

Això ho té molt clar Marc Piqué Casas, xef del restaurant de Roda de Berà Cal Sisquet, i membre de l’equip espanyol de gelateria, subcampió al Campionat Mundial de Gelateria del 2016, celebrat a Itàlia. «És una fita històrica», explicael cuinerals Dimecres Gastronòmics que organitza el Corte Inglés durant aquest mes de maig, que han acollit aquest dimecresel restaurant Cal Sisquet. «Espanya mai no havia pogut assolir un pòdium a escala mundial en equips de gastronomia, i estem molt contents», asseguraPiqué. «I tot i que hi vam anar molt preparats, i esperàvem quedar en bona posició, vam ser una de les grans sorpreses del certamen», afegeix.

«No em considero gelater»

L’equip estava format per tres gelaters més i una escultora de fruita, que va dur la part més artística de l’elaboració culinària. Marc Piqué, però, asseguraque ell no és gelater, «jo sóc cuiner, pastisser, i també m’agrada molt i en sé força de gelateria». I continua: «Sóc polivalent, i això em va ajudar a poder formar part de l’equip espanyol d’aquesta especialitat». L’obra presentada al concurs estava ambientada en el conte de la Caputxeta Vermella, i estava formada per nou elaboracions diferents. Una de les parts, una copa de gelat «molt complexa», estava composta per una base de gerds, una crema de xocolata blanca amb iogur, una capa de praliné d’avellanes cruixent i un nucli de toffee, un embolcall de gelat de plàtan i vainilla, gelat de pinyó torrat, i un glacejat de praliné de nous. La copa l'han pogutprovar els comensals que han assistital restaurant delCorte Inglés.

El CampionatMundial de Gelateriaés bianual, i tot i que Piqué no afirmani desmenteixla seva participació en el torneig del 2018, asseguraque «requereix molta preparació prèvia, d’un any o més, i és complicat compaginar-ho amb les obligacions del restaurant».«Plats simples, cuina marinera del territori i una preparació tradicional». Aquests són els puntals fonamentals que el xef destacade la seva cuina.

Els Dimecres Gastronòmics

Els Dimecres Gastronòmics arribena la cinquena edició amb quatre restaurants del territori que es traslladen, cada dimecres del mes de maig, a les instal·lacions de la cuina del Corte Inglés de Tarragona. El primer dimecres del mes va ser el torn d’El Molí del Mallol, de Montblanc; el dia 18 li tocarà a l’LB21, d’Hospitalet de l’Infant, i l’últim dimecres serà el Molí dels Avis, de l’Ametlla de Mar, qui presenti el seu menú degustació, tot per un preu de 24 euros i 55 euros per l’última jornada.

Art amb fogons a la cuina de Cal Sisquet

Art amb fogons a la cuina de Cal SisquetElena Pedrola

Art amb fogons a la cuina de Cal Sisquet

Art amb fogons a la cuina de Cal SisquetFacebook

tracking