Diari Més

L'Ajuntament de Torredembarra vol consensuar les peticions d'acusació

L'actual govern municipal exerceix l'acusació particular en diverses peces del cas

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de Masagué

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de MasaguéACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de l'Ajuntament de Torredembarra vol consensuar les peticions d'acusació referides al mandat de Daniel Masaguéamb els grups de l'oposició, segons ha confirmatl'actual alcalde, Eduard Rovira.

El jutjat d'instrucció número 1 del Vendrellinvestiga un cúmul de delictes comesos, presumptament, sota el mandat de l'exalcalde Daniel Masagué.El consistori, governat per ERC-PSC-ABG, exerceix l'acusació particular en diverses de les nou peces separades que formen el cas i, ara, pretén consensuar les seves peticions d'acusació, «sempre sota un criteri tècnic», ha puntualitzat Rovira.

El jutge ha tancat la instrucció de la peça dos, en què estan investigades 19 persones per les oposicions presumptament arreglades a favor de tres funcionaris (un quart va quedar exonerat en la investigació judicial). «Si hi ha indicis suficients que van aconseguir el seu càrrec fraudulentament, el que demanarem d'entrada és poder rescindir els seus contractes», ha assegurat Rovira.

L'alcalde vol que l'oposició (C's, CiU, PP, CUP i Avui Democràcia) estigui informada i pugui fer aportacions a aquest i els futurs escrits d'acusació, «sempre sota el criteri jurídic i sense confondre amb els desitjos de cadascun», ha puntualitzat.De la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Jordi Solé (PSC), sosté que «ja ens vam reunir amb l'oposició per informar-los de les accions de l'ajuntament i pretenem el màxim consens, encara que els posicionaments previs ja estan molt separats».Finalment, el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, ha assenyalat que «l'oposició ha d'estar informada per poder dir la seva», encara que comparteix«el criteri jurídic que la prioritat és que tornin els diners si se sentencia que hi va haver mal ús».

El jutge ja va tancar la instrucció de la peça número u, corresponent al lloguer amb dret a compra de dos locals.Llavors, l'escrit d'acusació de l'ajuntament«va ser estrictament tècnic i l'oposició es va queixar», ha recordat Suñé.

tracking