Diari Més

El projecte de la variant de Belltall aconsegueix el vistiplau ambiental

El nou vial, que haurà d'integrar-se amb l'entorn, evitarà el pas de vehicles per l'interior de la població

El projecte de la variant de Belltall aconsegueix el vistiplau ambiental

El projecte de la variant de Belltall aconsegueix el vistiplau ambientalGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de la variant de Belltall a la C-14ha aconseguit el visitiplau ambiental. La Ponència Ambientaldel Departament de Territoride laGeneralitathaemèsl'informesobrel'impacteque la construcció del nou vial tindrà en el seu entorn. El textremarcaque el desviamenthauràderespectarel seu entorn natural i indica una sèrie de qüestions a tenir en compte.

La variant tindràuna longitud de tres quilòmetres i evitaràel pas dels vehicles per l'interior del municipi. Així doncs, el projecte proposa un traçat allunyat del nucli urbà de Belltall, la qual cosa permetrà reduir el soroll i l’impacte visual de la infraestructura, i no interferirà en un futur creixement del municipi.

La variant no afectarà cap espai inclòs al Pla d’espais d’interès natural (PEIN) ni a la Xarxa Natura 2000; zones humides inventariades; boscos d’utilitat pública; ni àrees d’interès faunístic, local, comarcal, urbanístic o cultural.

El nou vial haurà d’estar integrat al paisatge. Per això, s’adequaran les formes i els colors dels elements de la construcció (cunetes, baixants i canalitzacions, entre altres), es posarà vegetació per camuflar elements paisatgísticament impactants i els marges de pedra seca afectats per les obres s’hauran de restituir per estructures de la mateixa tipologia. Es valoraràla instal·lació de mantes i malles orgàniques biodegradables per revegetar els talussos que tinguin un elevat risc d’erosió per pluges torrencials.

tracking