Diari Més

Endesa construeix una nova línia elèctrica per millorar el servei

A principis de juny es preveu que estigui acabada la xarxa que tindrà una estesa d’1,7 quilòmetres de longitud i 12 torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cunit, Calafell i Segur de Calafell són municipis estacionaris que, durantels mesos d’estiu incrementen la seva població. Aquest fet comporta puntes de consumpel que fa al'electricitat. És per aquest motiu que Endesa ha apostat per incrementar la subestació elèctrica Foix de Cubelles per tal de donar un millor servei als usuaris i una major qualitat. La xarxa tindrà una estesa d’1,4 quilòmetres de cable a 25 kV aeris més 300 metres soterrats amb 12 torres metàl·liques que compten amb dispositius per a protegir l’avifauna. El cost total de la inversió ha estat de 176.000 euros que aporta Endesa de forma íntegra.Segons una estimació,aquesta nova xarxa podrà donar servei a 7.000 clients aproximadament.

Pel que fa a la localització de les torres, s'ha arribat a un acordperutilitzaruna propietat privada;en comptes d’haver-hi una contraprestació econòmica, li han fet serveis decondicionament de la finca.

Actualment, Endesa està treballant en un pla d’inversió molt ambiciós en què es contempla la construcció d’una futura subestació al Vendrell, que contribuirà al desenvolupament econòmic de la comarca. Una comarca que, sobretot al polígon industrial Albornar, on està situada l’empresa Idiada, està patint la manca d’electricitat. Això es tradueix en quèmoltes empreses que tenen intenció d’establir-se al Baix Penedès, no ho facin. Sobre aquest tema, Rafael Fernández, responsable de la zona d’explotació de mitja i baixa tensió de la zona nord de Tarragona, ha explicat que «fa molts anys que intentenarreglar aquesta carència», però que tot i que ja tenen el permís per part de l’administració pública, estan en negociacions amb els propietaris de les zones per on ha de passar el cablejat. Aixòpot suposar un parell d’anys més.

Endesa construeix una nova línia elèctrica per millorar el servei a Cunit, Calafell i Segur de Calafell

Endesa construeix una nova línia elèctrica per millorar el servei a Cunit, Calafell i Segur de CalafellL.M.

Endesa construeix una nova línia elèctrica per millorar el servei a Cunit, Calafell i Segur de Calafell

Endesa construeix una nova línia elèctrica per millorar el servei a Cunit, Calafell i Segur de CalafellL.M.

tracking