Diari Més

Salut

«Als pobles ningú demana copes menstruals»

El Camp de Tarragona no ha experimentat un augment de demanda dels mètodes alternatius als tampons i compreses

«Als pobles ningú demana copes menstruals»

«Als pobles ningú demana copes menstruals»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les darreressetmanes, mètodes alternatius que volen substituir als tradicionals tampons i compreses han aparegut amb molta força. És el cas de la copa menstrual, un mètode que permet retenir el flux sense absorbir-lo.

El grup municipal de la CUP a Manresa va proposar, el passat mes d’abril, portar al ple una moció per millorar el suport que rep la joventut durant la pubertat. Concretament va plantejar tres mètodes alternatius de recollida del sagnat: copes menstruals, compreses de roba i esponges marines, defensant que es tracta d’alternatives més saludables, més sostenibles i més assequibles econòmicament.

En els últims mesos s’ha parlat mediàticament d’aquests nous mètodes afirmant que el seu consum a Catalunya hauria augmentat arran de les declaracions de la CUP. Al camp de Tarragona però, aquest augment encara no s’hauria implantat. Segons asseguren la majoria de farmàcies de Reus i Tarragona «puntualment en venen alguna però no han notat cap augment». Pel que fa els pobles del voltant, la majoria no venen aquest producte perquè asseguren que no hi ha demanda. És el cas de la farmàcia de Montbrió que assegura que «en un poble ningú demana això».

Davant d’aquesta situació, la vocal d’Oficina de Farmàcia de Tarragona, Tània Piqué Calafell, argumenta que «no crec que hi hagi una opció òptima única per a totes les dones, són elles que segons les seves comoditats i preferències haurien de triar»

Pel que fa a l’augment de vendes d’aquest producte, la responsable de comerç online de la botigacopasmenstruales.com amb seu a Mataró, Montse Calvet, explica que les vendes de l’any 2015 va augmentar quasi el doble respecte al 2014 i que amb els resultats que porten amb el que va d’any «tot sembla indicar que aquest any és el que més creixerà la demanda». Atribueix aquest fet a l’augment de coneixement que té la població sobre aquests altres mètodes i al bocaorella: «les clientes que proven la copa menstrual no tornen a utilitzar els altres mètodes» afirma amb Calvet.

A més, la responsable argumenta els beneficis de la copa: «és ecològica, no genera residus i es pot reutilitzar més de 5 anys».

tracking