Diari Més

La Fira del Vi de Falset serveix 24.000 copes de vi en un sol cap de setmana

Es calcula que han passat uns 15.000 visitants per la ciutat, malgrat el mal temps

Durant el cap de setmana, més de 10.000 visitants han passat per la Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset serveix 24.000 copes de vi en un sol cap de setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Vi de Falset, que mostra els vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, ja és un esdeveniment que està totalment consolidat al territori. Enguany s'ha celebrat la 21a edició i durant el cap de setmana s'han servit 24.000 degustacions de vi, només tenint en compte les copes servides a la capital de la comarca. En aquesta edició hi han participat un total de 73 cellers, 44 de la DOQ Priorat i 29 de la DO Montsant. Entre les novetats d'enguany hi ha hagut l'espai 'wine lovers', per apassionats amateurs interessats en la cultura del vi i que, segons l'alcalde, Jaume Domènech, han estat plens durant tot el cap de setmana. Amb tot, es calcula que hi ha hagut una mitjana de 15.000 visitants, només a Falset.

A la xifra final de visitants s'hauria de sumar aquelles persones que s'han desplaçat al Priorat per participar en els actes programats a Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Marçà, Torroja i Siurana. En total, s'estima que des de divendres a la nit –quan van començar les activitats de la Fira del Vi- i fins diumenge, han passat per la comarca unes 20.000 persones. D'aquesta xifra, es calcula que prop del 15% són estrangers. Domènech ha lamentat que «el temps no es pugui regular»perquè durant tot el cap de setmana ha bufat vent fort a la zona, ha plogut i ha fet molt fred. Tot plegat, és un factor que ha pogut fer rebaixar la xifra final de visitants, que es manté en la dinàmica de l'edició anterior.

En comparació a l'any anterior, i a l'espera del balanç que facin els cellers, en l'edició d'enguany s'han incrementat les vendes de vi als cellers, més enllà de les degustacions. Això, per l'alcalde de Falset, «mostra la fortalesa del sector» i també encoratja els productors de vi a «repetir l'any que ve». «És una bona tendència i això fa que la Fira del Vi sigui també un aparador important pel món professional», ha afirmat Domènech, que ha explicat que aviat es posaran en marxa per preparar l'edició de l'any que ve.

Entre les novetats a la Fira de carrer, a més de l'espai 'wine lovers', s'ha instal·lat una zona de restauració i oci, un extens programa d'activitats lúdiques i culturals al poble i un servei de ludoteca per als més petits.

tracking