Diari Més

Seguretat

Interior ha repartit el 76% de les armilles antibala als Mossos

Se n’han lliurat 1.086 peces i, les que falten, arribaran a les comissaries a finals d’aquest any i principis del 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha repartit un 76% de les armilles antibales necessàries per cobrir les plantilles de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial del Camp de Tarragona. En total, se n’han lliurat 1.086 d’aquestes peces de protecció dels agents. Segons es va informar en la darrera reunió d’aquesta regió policial, les que falten, un 26%, estaran distribuïdes entre finals d’aquest any i principis del següent. Els ARRO de la Regió del Camp de Tarragona han rebut ja 42 armilles interiors.

Mentrestant, Interior ja ha tret a concurs el contracte per al submnistrament de les armilles antibala i la seva funda per un valor de 1,4 milions d’euros. Els candidats a obtenir el contracte tenen temps fins el pròxim 23 de maig per presentar les seves ofertes.

En la darrera reunió de la regió policial, d’altra banda, també es va informar sobre la darrera polèmica suscitada dins del cos per la possible caducitat de les fundes de les pistoles dels agents, extrem que s’ha negat des de la conselleria d’Interior . Durant la trobada, els comandaments van informar que la Direcció General de la Policia prioritza la reposició de les fundes d’arma i manilles i que totes les cartuxeres sol·licitades es validen de forma automàtica. Va ser el mateix fabricant de les fundes el que va alertar que algunes de les peces, amb una antiguïtitat superior als quatre anys, ja estaven caducades després que, el passat 30 de març, un individu s’apoderés d’una pistola d’un agent quan a aquest se li va trencar la funda.

Més efectius aquest mes

D’altra banda, es preveu que durant aquest mes de març arribin nous agents a les Unitats de Seguretat Ciutadana (USC) de Tarragona i també de Salou i Cambrils, a l’espera que es concreti el pla d’estiu del cos policial. Aquest va ser un dels compromisos dels que també es va informar durant la trobada entre els sindicats del cos policial i el cap de l’Administració regional.

tracking