Diari Més

L'Ajuntament preveu acabar amb les males olors abans d'estiu

Han començat els treballs de reparació de la depuradora i es construirà una torre de purificació de l’aire per assolir la màxima eficàcia

L'alcaldessa, Camí Mendoza, durant la visita a les obres.

L'Ajuntament de Cambrils preveu acabar amb les males olors abans d'estiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils preveu acabar amb els episodis de males olors que es produeixen al municipi reiteradament abans de l’estiu. Les obres de millora de la depuradora, que és on rau l’origen del problema, han començat i s’espera que finalitzin abans de l’inici de la temporada alta turística.

El govern cambrilenc donava explicacions sobre la marxa dels treballs en la depuradora durant el passat ple ordinari, que es va celebrar dimarts al vespre i davant de la pregunta formulada pels grups municipals de l’oposició (ERC, CIU i PSC).

Les obres de la depuradora consisteixen en el confinament dels punts crítics de generació de males olors. Per tal d’aconseguir-ho, es construirà una torre de purificació d’aquest aire que operarà sota criteris biològics per tal d’assolir la màxima eficàcia. Fins ara, el volum d’aire sortia directament a l’atmosfera i en canvi, amb els nous treballs es detecten quins són els punts d’olors, per tal de tractar l’aire i eliminar els elements químics que generen les pudors, i que són principalment sulfurs, amoníacs i altres volàtils orgànics. També es tractarà l’aire del sistema de pretractament i digestió.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor i president de Comaigua, Eduard Pellicer, han realitzat una visita acompanyats pel gerent de Comaigua, Jordi Azorin, Director General d’Aeris Tecnologías Ambientales SL, Oscar Prado i el responsable de depuració de Comaigua, Francisco Galea. Eduard Pellicer, apuntava que està previst que els treballs estiguin enllestits abans de l’estiu: «De fet, els terminis d’execució i la garantia de les obres estiguessin finalitzades abans que s’iniciés la temporada alta, era un dels elements importants que hem valorat abans d’adjudicar les obres. »

Segons l’Ajuntament de Cambrils, properament es realitzarà una visita amb els veïns que formen part de la de la taula de seguiment de la depuradora per tal que puguin conèixer els treballs que s’estan realitzant i dels quals ja han estat informats.

tracking