Diari Més

Judicial

Investigats quatre Mossos de Tarragona per un delicte de tortures i contra la integritat moral

Els va denunciar un confident, de qui volien informació sobre un robatori comès al domicili d'una parella d'agents de la policia.
Les presumptes tortures es van produir a la zona del port de Torredembarra l'any 2010.

Hospitalitzat un lleidatà de 18 anys al patir una brutal pallissa a Salou

Hospitalitzat un lleidatà de 18 anys al patir una brutal pallissa a SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat del Vendrell està investigant quatre agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Tarragona per un presumpte delicte de tortura i un altre contra la integritat moral d'un confident, segons que publica El Periòdic de Catalunya.

D'acord amb la informació que ha donat a conèixer el rotatiu, els agents estan acusats de vexar i amenaçar un home per treure-li informació sobre un robatori que dos mossos (home i dona, que eren parella) havia patit en el domicili que compartien. En aquest robatori els lladres s'havien emportat l'arma d'un dels agents i les plaques d'identificació dels dos.

La instrucció del cas, segons continua explicant la informació d'El Periòdic, es remunta al 2010 quan la víctima —el confident presumptament torturat— va denunciar els fets. L'any passat, i d'acord amb un informe elaborat per la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos, el jutge d'instrucció va poder identificar i imputar tots els policies que estaven implicats en els fets que es van produir el 21 de juliol de 2010 (un mes després del robatori al pis de la parella de mossos).

Segons l'acte judicial, el denunciant era un confident i dos agents —un home i una dona— van fer que els acompanyés amb l'excusa de què un jutge el volia veure de manera immediata. El van dur amb un Opel Corsa fins al port de Torredembarra on, al cap de poc temps, s'hi van personar dos agents més, en un cotxe de la marxa Suzuki (tot i que les investigacions posteriors van determinar que era un Skoda molt semblant i no el que havia denunciat la víctima).

Durant una hora els agents van amenaçar, colpejar i fins i tot encanonar el confident. Segons la declaració del confident, els agents van assegurar-li que li farien la vida més fàcil i li traurien les multes que pogués tenir si els ajudava a recuperar la pistola i les credencials sostretes.

La víctima els va assegurar que no en sabia res i al cap d'una hora van marxar, deixant-lo sol. Dies després va presentar una denúncia que és la que ara ha dut a la imputació dels quatre agents. En una primera instància el jutjat que duia la denúncia va arxivar el cas quan des dels Mossos van negar que tinguessin constància de l'incident denunciat i del robatori en el domicili de la parella d'agents.

Posteriorment, però, i ha instàncies del recurs presentat per la víctima, l'Audiència de Tarragona va reobrir el cas. Una investigació interna realitzada pels Mossos va acabar determinant els moviments dels agents, dels vehicles policials i també l'existència del robatori en el domicili dels agents. Amb aquest informe el jutge va identificar i imputar els quatre agents implicats. Actualment el procés judicial està pendent de resoldre el recurs que els acusats han presentat.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que hi ha aquests quatre agents investigats, però han indicat també que no han estat apartats de les seves funcions i que continuen en actiu perquè ha de prevaldre 'la presumpció d'innocència'. Alhora indiquen, segons que assenyala la informació del rotatiu, que l'informe d'Afers Interns no considera els fets com a tortures, sinó com un delicte de possibles vexacions.

tracking