Diari Més

'El nazi de Siurana', de Toni Orensanz, el títol local més venut a la demarcació

A Tarragona ha estat molt destacat 'Tots els racons de la Part Alta’, de l’aquarel·lista Fermí Carré, i a Reus ‘La força del vent’, de Marta Magrinyà

Roses i llibres inunden, un any més, la plaça del Mercadal de Reus. El punt més cèntric de la ciutat i els seus voltants s'han omplert de parades per oferir, a tothom que ho vulgui, la possibilitat de comprar el llibre desitjat i la rosa per la parella, amics o familiars.

Sant Jordi a ReusElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els llibres d'autors locals s'han fet un lloc entre els més venuts al Camp i l'Ebre aquest Sant Jordi, que finalment ha acabat passat per aigua en ciutats com Tarragona i Reus.‘El nazi de Siurana’ del falsetà Toni Orensanz ha estat el títol local més venut al territori. De fet, al migdia ja s’havia exhaurit en diverses llibreries. A Tarragona, s’ha venut amb força ‘Tots els racons de la Part Alta’, una obra de l’aquarel·lista Fermí Carré. Grans resultats per ‘La força del vent’ de la reusenca Marta Magrinyà, que s’ha situat entre els títols més venuts, a nivell general, a la capital del Baix Camp. A les Terres de l’Ebre, els llibres locals més sol·licitats han estat ‘El cafè de París’ de la xertolina Francesca Aliern i ‘L’Ebre, un riu que fa pujada’ d’Arturo Gaya, cantant dels Quicos.

Malgrat que Sant Jordi ha caigut en dissabte, el president del Gremi de Llibreters de Tarragona, Josep ‘Pitu’ Rovira, ha destacat que el ritme de vendes ha estat similar al de la diada de l’any passat. Tot i això, els ciutadans no han omplert massivament els carrers i places del territori fins a mig matí. Al migdia, en canvi, l’afluència de persones ha baixat i, finalment, s’ha tornata reactivar intensament a la tarda. ATarragona i Reus, un intens ruixat acompanyat de tempesta ha sorprès els llibreters i curiosos pels volts de les set de la tarda, la qual cosa ha obligat a desmuntar les parades que estaven ubicades al carrer. Durant bona part del dia, però, el temps ha acompanyat arreu de la demarcació.

Les aquarel·les de la Part Alta, un èxit a Tarragona

A la ciutat de Tarragona, ‘El nazi de Siurana’ de Toni Orensanz s’ha situat com el llibre més venut d’un autor del territori en llibreries com ‘La Capona’ o ‘La Rambla’. Pitu Rovira, un dels socis de La Capona, ha destacat que, de fet, en el seu cas ja l’havien exhaurit al migdia, una situació que també s’ha donat en altres establiments. En clau local, també ha despuntat ‘Tots els racons de la Part Alta’, una obra de l’aquarel·lista Fermí Carré que planteja un recorregut visual pel nucli antic de la ciutat. Altres títols destacats a les llibreries i parades tarragonines han estat ‘La crisi dels 80’ d’Olga Xirinacs o ‘Etheria’ de la reusenca Coia Valls, segons ha detallat Ramon Marrugat, propietari de la Llibreria La Rambla. En termes generals, el títol més venut a les llibreries de la ciutat de Tarragona ha estat ‘La filla del capità groc’ de Víctor Amela. Altres propostes molt buscades han estat ‘Confessions d’un culer defectuós’ de Sergi Pàmies o ‘Tot això ho faig perquè tinc molta por’, el recull de contes d'Empar Moliner.

Marta Magrinyà, protagonista a Reus

A la ciutat de Reus, ‘El nazi de Siurana’ de Toni Orensanz i ‘La força del vent’ de Marta Magrinyà han estat els títols locals més sol·licitats, segons ha destacat el gerent de la Llibreria Galatea, Joan Peña. Dos anys després de triomfar amb ‘Llaços Secrets’, l’autora reusenca ha tornat a captivar el públic amb una novel·la ambientada a la seva ciutat l’any 1958. El responsable de la Galatea ha apuntat que un altre dels títols que han sobresortit aquest Sant Jordi a la capital del Baix Camp ha estat ‘Reus, inventari general’ d’Enrique Suárez. En l’àmbit català, ‘La filla del capità groc’ de Víctor Amela també ha triomfat a la majoria de llibreries, juntament amb ‘Tot això ho faig perquè tinc molta por’, el recull de contes d'Empar Moliner.

Francesca Aliern i Arturo Gaya, un èxit a l'Ebre

A les Terres de l'Ebre, com ja va sent tradició, la darrera novel·la de la xertolina Francesca Aliern, ‘El cafè de París’, ha tornat a adquirir protagonisme al rànquing de vendes aquest Sant Jordi. Segons Rosa Cubeles, de la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa, també han destacat ‘El nazi de Siurana’ de Toni Orensanz -que s’havia exhaurit al migdia-, ‘L’Ebre, un riu que fa pujada’ d’Arturo Gaya o ‘Lo llibre 2’, la nova proposta del col·lectiu Paraules Ebrenques. Pel que fa a les vendes, la responsable de la llibreria tortosina ha destacat l’elevada afluència de persones que hi ha hagut a partir de mig matí i fins al migdia. «En un dissabte la gent porta un altre ritme, però ha fet sol i calor i la gent ha anat sortint», ha explicat Cubeles. Pel que fa a les novetats d’autors de fora del territori, Víctor Amela, Empar Moliner, Flàvia Company o Lluís Foix també s’han venut a un bon ritme.

Roses i llibres inunden, un any més, la plaça del Mercadal de Reus. El punt més cèntric de la ciutat i els seus voltants s'han omplert de parades per oferir, a tothom que ho vulgui, la possibilitat de comprar el llibre desitjat i la rosa per la parella, amics o familiars.

Sant Jordi a ReusElena Pedrola

tracking