Diari Més

Marçà

Tarragona també es mobilitza per salvar les vaques de Chantada

El Hogar ProVegan de Marçà viatja fins a Galícia per fer guàrdia davant els escorxadors i evitar que siguin sacrificades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Integrants del Santuari d'Animals Hogar ProVegan, ubicat al municipi de Marçà (Priorat) s'han traslladat a Galícia per donar suport als activistes gallecs que munten guàrdia davant els escorxadors on han de sacrificar-se les denominades Vaques de Chantada.

Es tracta d'unes vaques que agents de Seprona i tècnics de la Xunta de Galícia van trobar amb vida en una explotació agrària en la qual va aparèixer cadàvers i restes d'una quarantena més d'animals. Les vaques havien mort com a conseqüència de la manca d'atenció per part del propietari, que estava deixant morir a la resta sense donar-los de menjar. Un jutge està investigant el cas, però la vintena de vaques que varen ser trobades vides, tot i que en un estat molt precari, van ser enviades per part de l'administració, a diversos escorxadors amb la finalitat de sacrificar-les. Advocats de les organitzacions animalistes estan negociant per intentar salvar de manera legal aquests animals, però els activistes han decidit muntar guàrdia davant els escorxadors per intentar forçar una solució.

Paral·lelament, el Santuari Gaia, de Girona, va formular una petició a través de la plataforma Change.org per aconseguir implicar el màxim nombre de persones en la lluita per salvar els animals. En pocs més de 24 hores, més de 75.500 persones es van sumar a la petició, que encara continua oberta. El Hogar ProVegan de Marçà és un dels que acolliran alguna de les vaques i dels seus vedells en el cas que finalment aconsegueixin el seu propòsit de salvar-les.

Tarragona també es mobilitza per salvar les vaques de Chantada

Tarragona també es mobilitza per salvar les vaques de ChantadaFacebook

Tarragona també es mobilitza per salvar les vaques de Chantada

Tarragona també es mobilitza per salvar les vaques de Chantadachange.org

tracking