Diari Més

Protesta

L'antifeixisme i l'antiracisme se citen aquest dissabte al matí a Calafell

La convocatòria és a les 10 del matí a l'estació de trens, per protestar contra la presentació de Respeto que es farà al municipi

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del Vendrell

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del VendrellUCFR Baix Penedès/twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabteRespeto,la nova federaciópolíticaon conflueixen les formacions d'ultradreta Plataforma per Catalunya (PxC), Plataforma por la Libertad (PxL) i España 2000 (E2000), es presenta de manera oficiala Calafell.Es per això que la Unitat Contra el Feixisme i el Racismedel Baix Penedès(UCFR) convoca una mobilització al mateix municipiaquest dissabtea les 10 del matí. El punt de trobadaés l'estació de trens deCalafell, onl'agrupaciódenúnciael«discurs populista i xenòfob amagat sovint darrera de termes com identitaristenen un programa racista i antiimigració». Han convocat la concentració, doncs,per «dir que no els volem aquí i que no volem un 23 d’abril feixista; no volem una comarca racista perquè sabem que ells són part del problema, la part es dedica a aprofitar la misèria per a culpar el dèbil».

Protestaa l'ajuntament del

Vendrell

Aquesta setmana un grup de deu activistes de la Unitat Antifeixistavan protestaren contra de la presentació de Respeto durant el Ple Municipal del Vendrell.Els incidents van començar quan la regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, començava una de les seves intervencions. Els activistes van alçar els cartells que duien i on es podia llegir «per respecte, feixistes ni al Baix Penedès ni enlloc», tot i que el reglament de plens no ho permet. L'alcalde, Martí Carnicer, va demanar-los serenitat en reiterades ocasions. En continuar amb la protesta, va acudir-hi la policia local que, després, va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra. Però amb la impossibilitat de desallotjar-los, Carnicer es va acollir a la normativa de suspendre el ple, i moments després es va seguir a porta tancada, tal i com indica la mateixa.

Presentació oficial del partit

La federació Respeto ha triat el Baix Penedès per la seva posada de llarg perquè és a la capital de la comarca, el Vendrell, on PxC conserva representació amb tres regidors. Tanmateix, s'ha escollit la Diada de Sant Jordi perquè, segons va dir el president de PxC, Catalunya «ha estat pionera en qüestions identitàries». La federació, però, defensa el centralisme i la identitat nacional d'Espanya i és contrari al nacionalisme català. Les tres formacions que conformaran Respeto tenen en comú també la defensa d'un extrem control de la immigració, que sovint creua la línia fins a la xenofòbia.

tracking