Diari Més

Sanitat

Prat assegura que la Generalitat va inflar factures per pagar a Manté i Batesteza

Les declaracions de Prat revelen favors polítics per part de l'exconsellera Marina Geli i l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez

Prat assegura que la Generalitat va inflar factures per pagar a Manté i Batesteza

Prat assegura que la Generalitat va inflar factures per pagar a Manté i BatestezaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El principal acusat del cas Innova,Josep Prat, ha començat a col·laborar amb la justícia. La declaració, que va tenir lloc el passat 10 de març i que aquest dijous ha sortit a la llum,suposa un punt d'inflexió en la investigació. L’expresident de l’ICS i exdirector general d’Innovaassegura, en aquesta declaració, que l'exconsellera Marina Geli li va ordenar de «col·locar» a Innova, com a favors polítics, dos alts càrrecs del Departament de Salut, Carles Manté i Jorge Batesteza. Prat revela que tant Geli com Lluís Miquel Pérez, llavors alcalde de Reus, van demanar-li «que se li donés una retribució a Manté».

Carles Manté va ser director del Servei Català de la Salut entre el 2007 i el 2011, i va cobrar gairebé 1 milió d'euros per treballs de consultoria que no hauria realitzat. Josep Prat explica que l'empresa no requeria dels seus serveis, i que es van inflar contractes públics per desviar els diners necessaris per tal de pagar les seves retribucions.Per la seva banda, Marina Geli afirma que aquestes declaracions són falses. David Elvira, que en el moment dels fets era cap de gabinet d'Informació i Estratègia de Geli, també assegura no tenir coneixement d'aquests fets.

El cas de la contractació de Jorge Batesteza va ser similar. L'exgerent d'Infraestructes del CatSalut, que va ser contractat de la mateixa manera que Manté, va rebre, entre el 2007 i el 2011 per unes tasques que tampoc hauria realitzat, uns 400.000 euros.

Estratègia de pagament

Per tal que el pagament a Manté no sortís a la llum, el Departament va dissenyar una estratègia per fer arribar els diners a l'empresa pública de Reus, per tal que aquesta li pagués el sou. L'operativa passava, en primer lloc, per fer una ampliació de contracte entre el CatSalut i l'Hospital Sant Joan de Reus. En segon lloc, l'hospital havia de desviar aquests diners cap a Innova, i finalment era aquest últim el que pagava el sou a Manté, que per altra banda cobravaun sou públic des d'un altre hospital de la Generalitat.

Els delictes de Josep Prat

L'expresident d'Innova Josep Prat està imputat, a dia d'avui, en mitja dotzena de peces judicials. Les acusacions que engloba són per delictesd'estafa, malversació, blanqueig, falsificació documental i suborn, entre uns altres. Una situació moltcompromesa judicialment, fet que facilita la seva cooperació amb aquestes declaracions.

tracking