Diari Més

Turisme

Un 40% dels turistes de la Costa Daurada no visiten l'interior perquè 'només han vingut a la platja'

És un dels resultats que llença l’informe ‘La mobilitat turística a Costa Daurada’ en base a enquestes fetes a l’hivern i l’estiu

Un 40% dels turistes de la Costa Daurada no visiten l'interior perquè 'han vingut a la platja'

Un 40% dels turistes de la Costa Daurada no visiten l'interior perquè 'han vingut a la platja'Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 60% dels turistes dels municipis del tram central de la Costa Daurada asseguren que no visitaran cap altre lloc a banda d’on estan allotjats. El motiu principal per no interessar-se per la resta de l’oferta turística de la demarcació és la platja. I és que, segons les enquestes realitzades en l’informe La mobilitat turística a Costa Daurada, el 40% d’aquests turistes asseguren que han vingut «per la platja». Un 25% argumenta que no tenia planejada cap altra visita i, un 20%, assegura que no té temps. Un 13% diu que no coneix l’oferta i destaca que, gairebé el 10% dels enquestats, indiquen «no m’interessa».

Els resultats de l’enquesta, que es van presentar ahir durant la jornada'Què mou als turistes en destinacions costa-interior?' organitzada pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, posen de manifest «que el mercat domèstic espanyol és poc proactiu a la mobilitat, tant a l’hivern com a l’estiu».

Pel que fa als turistes enquestats a l’hivern, el 50% indiquen que no visiten la resta de recursos per manca de temps, ja que les estades són més curtes. A la pregunta, sobre «què caldria que fes la zona d’interior per fer decidir-se per la visita», un 80% dels enquestats a l’hivern responen que no cal fer res, perquè de totes formes no hi anirien, i responen el mateix més d’un 30% dels enquestats a l’estiu.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, explicavaque la jornada s’havia organitzat per disposar d’elements per donar resposta a les reclamacions dels agents turístics per aconseguir una major mobilitat dels turistes que hi ha a la costa cap a l’interior de les destinacions Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

Després de conèixer els resultats de l’estudi s’obria el diàleg en una taula de bones pràctiques de recursos d’interior en la qual els diferents agents participants en la jornada aportaven les seves idees.

Els empresaris assistents a la jornada posaven de manifest la importància de l’atenció al client i del coneixement dels canals de comercialització per dur a terme una estratègia adequada per atraure turistes. Totes les experiències aportades per aquest sector van mostrar la necessitat de crear productes segmentats adaptats a la demanda i que aconsegueixin emocionar, per obtenir la recomanació de les persones que han viscut l’experiència i convertir-los en prescriptors.

La principal recomanació per fer la seva oferta més atractiva per a les agències receptives va ser la d’agrupar-se amb altres recursos del seu entorn per «paquetitzar-se» i presentar una oferta més completa i fàcil de comercialitzar. A més, es va plantejar l’opció d’especialitzar-se per continguts per a nínxols concrets i no pel concepte de territori, i el fet d’aprofitar les noves tecnologies per obrir altres canals directes de comercialització.

La jornada, celebrada a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca, va ser inaugurada per Jesús Angla, vicedegà de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, i Octavi Bono.

tracking