Diari Més

La Guàrdia Municipal salva la vida d'un vei que patia una parada cardiorespiratòria

El municipi compta des de fa uns anys amb quatre desfibril·ladors semiautomàtics

La Guàrdia Municipal salva la vida d'un vei que patia una parada cardiorespiratòria

La Guàrdia Municipal salva la vida d'un vei que patia una parada cardiorespiratòriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Municipal de La Pobla de Mafumet va intervenir el passat dissabte a la nit per salvar la vida d’un veí del municipi que va entrar en situació d’aturada cardiorespiratòria. L’actuació d’un dels membres del cos de vigilància municipal, que va realitzar la maniobra de reanimació cardiopulmonar amb l’ajuda d’un desfibril·lador, va permetre estabilitzar la víctima, que posteriorment va ser traslladada a l’hospital per prestar-li les atencions necessàries.

Aquesta intervenció va ser possible gràcies al continu pla de formació i reciclatge d’aptituds que la Guàrdia Municipal de La Pobla duu a terme. De fet, l’Ajuntament inverteix constantment en la formació dels agents de la Guàrdia Municipal, per ampliar i actualitzar els seus coneixements, de manera que siguin capaços de respondre davant de situacions d’emergència com la produïda aquest passat cap de setmana.

Per aquest motiu, el consistori procedirà properament a felicitar públicament l’agent municipal que va dur a terme aquesta intervenció, al mateix que encoratja a tot l’equip de la Guàrdia Municipal a seguir mantenint el seu bon servei al ciutadà.

La Pobla, municipi cardioprotegit

Des de fa uns anys, La Pobla aposta decididament per la prevenció i la protecció en casos d’emergències cardiovasculars, per la qual cosa a finals del 2010 el consistori va adquirir quatre desfibril·ladors semiautomàtics a l’empresa Europa telecomunicacions, que també en fa el manteniment periòdic.

Els quatre aparells de suport a la reanimació cardiopulmonar es troben ubicats en punts estratègics del municipi: un dels aparells forma part de la dotació del vehicle patrulla, mentre que els altres tres estan instal·lats al camp de futbol, al recinte esportiu de piscines municipals i al vehicle de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de La Pobla de Mafumet.

Aquests són aparells pensats per al seu ús per part de tot aquell personal no mèdic que pugui atendre de manera immediata una aturada cardiorespiratòria. Per aquest motiu, després d’haver adquirit aquests equips de socors d’emergència, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet va promoure diferents accions formatives adreçades tant a la Guàrdia Municipal com al personal relacionat amb els centres esportius on s’ubiquen els desfibril·ladors. Així, aquesta formació teòrica i pràcticas’imparteix

periòdicament als preparadors físics, entrenadors, socorristes, personal administratiu i de manteniment d’aquestes instal·lacions municipals. Així, amb els desfibril·ladors i amb aquesta formació al personal vinculat a la pràctica esportiva i social al municipi, l’Ajuntament aposta de manera decidida per la protecció cardiovascular dels més de 3.800 veïns i veïnes que resideixen a La Pobla.

tracking