Diari Més

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de Masagué

El govern actual ha hagut de demanar un crèdit de 2 milions d’euros per fer front al 'malgastat' que l’ICO va concedir a l'antic govern

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de Masagué

La CUP de Torredembarra denuncia al Tribunal de Cuentas el govern de MasaguéACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Candidatura d’Unitat Popular de Torredembarra ha denunciat l’equip de govern de DanielMasagué al Tribunal de Cuentas per la mala gestió d’un crèdit que es va demanar a l’Instituto de CréditoOficial (ICO)per modernitzar les infraestructures turístiques del municipi l’any 2009. Segons el partit d’esquerres, l’equip de govern de Masagué només va utilitzar el 12% del crèdit per a les actuacions acordades, mentre que «desconeixem l'ús que se li ha donat a la resta de la quantitat del préstec no utilitzada, malgrat el seu elevat import i tot i que s’ha sol·licitat informació en repetides ocasions sense obtenir cap resposta». Per altra banda, la CUP també denuncia la decisió de l’equip de govern actual, liderat per Eduard Rovira, que ha demanat un nou préstec de dos milions d’euros al BBVA per sanejar els pressupostos municipals i saldar el deute que s’arrossegava, «enlloc de denunciar aquesta situació i depurar responsabilitats polítiques».

Préstecdel’ICO

L’antic govern, amb els 2.385.000 euros que l’ICO els va concedir, pretenia construir el nou edifici per a la policia local i remodelar l’edifici de l’antic escorxador municipal, com a principals actuacions, a més de l’adquisició d’equipament de platges, de maquinària i d’elements de transport, entre d’altres. El juliol de 2013 encara no s’havia realitzat cap d’aquestes actuacions, i el Secretari d’Estat de Turisme va concedir una pròrroga al municipi fins el 2015. Durant aquell estiu, l’ajuntament de Torredembarra va construir passos de vianants elevats i va adquirir maquinària per a la neteja de platges, equipaments de platges i vehicles de medi ambient, tot actuacions que es contemplaven dintre del crèdit i amb un preu total de 289.725,36 euros. Però des de llavors i fins a la data de finalització de la pròrroga, no es va realitzar cap més de les actuacions previstes. És per això que l’ICO va sol·licitar al consistori que retornés la part del préstec que no havia usat, 2.095.274.64 euros. Per poder fer front a aquesta quantitat, el nou equip de govern, liderat per Eduard Rovira Gual, ha hagutde demanar, recentment, un nou crèdit per valor de dos milions d’euros al BBVA, que s’estarà pagant fins l’any 2020.

tracking