Diari Més

Els grups polítics de l'Ajuntament del Vendrell lamenten la protesta d'ahir al ple

La manifestació antifeixista va obligar a parar el ple, que va seguir a porta tancada

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del Vendrell

La protesta d'activistes antifeixistes obliga a aturar el ple del VendrellUCFR Baix Penedès/twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que la protesta antifeixistadurant el ple del Vendrell de dimarts a la tarda obligués a aturar la sessiói a continuar-la a porta tancada, els caps de llista dels grups municipals que conformenl'Ajuntament del Vendrell han comparegutaquest dimecresdavant dels mitjans perlamentar els fets i rebutjar aquest tipus d'actuacions. El govern ha assegurat que «ningú es pot atribuir la possessió de la veritat absoluta», fent referència a les protestes dels activistes, i haafirmat que les actituds que no respecten les normes no estan treballant per l'interès general. «És una llàstima que les formes, a vegades, invalidin les propostes que poden ser totalment legítimes», han seguit. L'alcalde vendrellenc,Martí Carnicer, ha demanat de«no convertir el Ple Municipal en un espai on es debatin discrepàncies polítiques que van més enllà de les qüestions locals».

Protesta contra el grup ultradetà Respeto

Van ser un total de deu els activistes de la Unitat Antifeixista que es van unir per protestar en contra dela presentació, aquest dissabte, de la federació d’ultradreta Respeto, que tindrà lloc a Calafell. Aquesta nova federació agrupa els grups polítics de Plataforma per Catalunya (PxC), Plataforma por la Libertad (PxL) i España 2000 (E2000), formacionsque defensen un extrematcontrol de la immigració, que sovint creua la línia fins a la xenofòbia.

Els incidents al ple van començar quan la regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, començava una de les seves intervencions. Els activistes van alçar els cartells que duien i on es podia llegir «per respecte, feixistes ni al Baix Penedès ni enlloc», tot i que el reglament de plens no ho permet. L'alcalde, Martí Carnicer, va demanar-los serenitat en reiterades ocasions. En continuar amb la protesta, va acudir-hi la policia local que, després, va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra. Però amb la impossibilitatde desallotjar-los, Carniceres va acollir a la normativa de suspendre el ple, i moments després es va seguir a porta tancada, tal i com indica la mateixa.

tracking