Diari Més

Som Poble demana que el Vendrell rebutgi el nou partit ultradretà que es presentarà el 23 d'abril

La federació de Plataforma x Catalunya, España 2000 i PxL d’ideari xenòfob es presenta al Baix Penedès el dia de Sant Jordi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Respeto, la nova federació política d’ultradreta en la qual conflueixen Plataforma per Catalunya (PxC), Plataforma por la Libertad (PxL) i España 2000, ha provocat el primer xoc de trens abans de la seva presentació pública, prevista pel pròxim 23 d’abril a la comarca del Baix Penedès, en una localitat que PxC no ha desvetllat encara. Som Poble vol que el consistori es posicioni en contra de la nova federació i PxC ha demanat, a través d’una instància, que l’Ajuntament retiri una moció que, considera, «vulnera els drets constitucionals».

El grup municipal Som Poble-CUP-PA de l’Ajuntament del Vendrell –on PxC té tres regidors– presentarà al plenarid'aquest dimartsuna moció en la qual s’insta a què el consistori manifesti «de manera explícita i pública» el seu rebuig envers l’acte que Respeto farà el 23 d’abril. «Així com de qualsevol altra manifestació pública encarada a exaltar l’odi per raons d’ètnia, sexe, religió o orientació sexual», afegeix la moció. La petició no ha passat desapercebuda per Plataforma per Catalunya. Som Poble qualifica PxC de formació «feixista i racista» i argumenta que la creació de la nova federació política és només el gest «desesperat i revelador de l’autèntica essència» de Plataforma per Catalunya.

Som Poble remata el text de la moció tot recordant que, el passat 11 d’abril, «fou commemorat els 23 anys de la mort de Guillem Agulló, un jove militant de l’Esquerra Independentista, en mans d’un neonazi». «Aquest fet ens ofereix una lliçó que no hem d’oblidar: aquesta és, en última instància, la conseqüència de no lluitar dia a dia contra el discurs feixista», afegeix. Aquesta referència a Guillem Agulló ha estat interpretada per PxC com un clar intent de Som Poble de «vincular Respeto amb la seva mort».

Per aquest motiu, el president de PxC Agust Armengol presentava aquest dilluns una instància a l’Ajuntament del Vendrell mitjançant la qual demanava la retirada d’aquesta moció del plenari que s’ha de celebrar aquesta mateixa tarda. «Aquesta moció suposa una vulneració greu i flagrant dels drets constitucionals a la igualtat i no discriminació per raons ideològiques i fomenta l’odi i l’hostilitat per raó de les idees contra PxC», afegia ahir Plataforma per Catalunya a través d’un comunicat.

Presentació a Calafell?

Mentrestant Plataforma per Catalunya, Partido por la Libertad i España 2000 ja anuncien en els seus portals la presentació de la federació el pròxim 23 d’abril. Tot i que s’avança que es durà a terme a la comarca del Baix Penedès, des de PxC no s’ha especificat on es farà aquesta presentació pública. Algunes fonts creuen que serà a Calafell. Però, el seu alcalde, Ramon Ferré, assegurava ahir no tenir constància que aquest esdeveniment s’hagués de celebrar a Calafell. Com a mínim, deia, no s’havia sol·licitat cap equipament municipal.

Segons Respeto, a l’acte del dia 23 hi assistiran nombroses organitzacions d’Espanya i de l’estranger. Faran els paralments els líders de les tres formacions: August Armengol (PxC), José Maria Ruiz (PxL) i Rafael Ripoll (E2000).

D’altra banda, PxL ha emès un comunicat a través del qual es desvincula del sindicat Manos Limpias, llur secretari general Miguel Bernard, va ser detingut divendres per un presumpte delicte d’extorsió. PxL recorda que Rafael Ripoll és advocat voluntari de Manos Limpias, però no ocupa cap càrrec al sindicat.

tracking