Diari Més

Turisme

L'administració penalitzarà aquelles empreses que donin cobertura al turisme de borratxera

La directora de Turisme de Catalunya, Marian Muro, durant una entrevista, ha assegurat que «aquestes promocions malmeten la imatge de Catalunya»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En 'L’entrevista del diumenge' del 3.24, la directora de Turisme ha assegurat que, en el futur, les empreses i els equipaments privats que contribueixin amb iniciatives que promouen el turisme vinculat a l’alcohol seran«expulsats de tots els nostres clubs de promoció que tenim dins de l'Agència Catalana de Turisme». Marian Muro ha afegit que «malmeten la imatge de Catalunya»i que no té sentit que «empreses privades que es beneficien dels nostres canals de promoció, contribueixin a aquestes iniciatives».Aquests establiments sancionats perdrien, per tant, les seves certificacions com a establiments familiars o esportius i deixarien de participar en estands i accions de promoció que porti a terme l’Agència Catalana de Turisme.

Marian Muro també ha posat en valor la feina per regularitzar els habitatges d’ús turístic. Ha assegurat que en aquest moment prop de 280.000 places ja compleixen amb la normativa, estan al registre de Turisme i paguen els seus impostos. Ha dit que l’administració no està en contra de l’economia col·laborativa, però que les empreses comercialitzadores on s’anuncien aquests pisos no estan contribuint amb l’administració, per incloure-hi només aquelles vivendes que ja tinguin un número de registre.

La directora de Turisme ha destacat també la bona marxa del sector a Catalunya, i ha destacat els bons resultats de la taxa turística, en vigor des del 2012, perquè, segons ha assegurat, ha permès a Catalunya posicionar-se i mantenir la competitivitat malgrat aquests anys de crisi.

Sobre la fira de turisme B-Travel, que des de divendres i fins avui acull tots els agents del sector, Marian Muro ha dit que ha constatat que cada vegada té més importància el turisme d’experiències. Assegura que el nou client mil·lennista, quan viatja a una destinació, vol comportar-se i viure-hi com un ciutadà local.

tracking