Diari Més

Cultura

Bram Stoker envaeix el castell

La Selva del Camp va acollir aquest dissabte el III Passatge del Terror Literari organitzat per Boikoteatre

Fins a una trentena d'actors van recrear les històries de l'autor.

Bram Stoker envaeix el castellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un silenci sepulcral i crits eixordadors van ser la combinació perfecta que va omplir el Castell de la Selva del Camp de misteri i intriga, aquest dissabte a la nit. Fins a una trentena d’actors van participar en la III edició del Passatge del Terror Literari organitzat per la companyia Boikoteatre. A més, també va comptar amb la participació actoral d’Entrellaçats Companyia d’Arts Escèniques i els tarragonins Histrionis Teatre. Enguany, el certamen va centrar-se en la figura de l’escriptor irlandès Bram Stoker.

Fins a un centenar de persones van endinsar-se a les entranyes del castell. L’aparença d’aquest, vestit de teranyines i elements de tortura va fer dubtar algun dels presents a l’hora de trepitjar fort. Sota una llum tènue i minsa, la filla de Bram Stoker rebia el primer grup de visitants. La jove, però, massa abstreta per un dels llibres del seu pare –que després es convertien en malsons terrorífics– va ser increpada per la seva mare, una dona cansada de passar les nits en blanc. Amb la missió de retornar el llibre al pare i marit, Bram Stoker, s’iniciava un recorregut per tot el castell. Entre passadissos i escales, el públic va poder viure, a pocs metres de distància, històries com La profecia gitana o El secret de l’or que creix. Pocs racons del castell van quedar lliures de presències fantasmagòriques o éssers de l’obscuritat. Fins i tot, es va poder viure un fragment de La donzella de ferro. Diversos instruments van portar el món de la tortura a una de les cambres principals del castell. Els crits de dolor es van convertir en una espècie de melodia frenètica. Així mateix, La casa del jutge i Squaw, van tancar l’espectacle itinerant.

Encara que aquesta va ser la tercera edició del Passatge del Terror Literari a la Selva del Camp, Boikoteatre ja fa vuit anys que porta aquesta proposta cultural a la ciutat de Tarragona. Una de les actrius de la companyia, Noemí Galceran, va explicar que «mantenim l’objectiu del primer dia de portar les obres menys conegudes i inèdites dels autors que escollim. No volem repetir les històries que tothom coneix, sinó que creiem que cal donar a conèixer el gran ventall d’històries que ens ofereixen els grans autors».

En aquest sentit, Galceran va destacar que «esperem portar el quart passatge del terror literari l’any vinent». Amb una mirada enrere, reconeixia que «després de vuit anys, estem contents de l’evolució i l’aprenentatge que hem guanyat, ja sigui a nivell d’interpretació o pel que fa a vestuari i maquillatge». A la vegada, celebrava que «en els darrers anys, hem aconseguit crear sinergies amb altres grups del territori, com Entrellaçats i Histrionis, fet que creiem que és molt profitós».

tracking