Diari Més

Pastor preveu que el tram de Tarragona a Vandellòs del Corredor Mediterrani estarà enllestit al 2017

El projecte preveu el muntatge de via nova sencera, amb una inversió de més de 800 MEUR

Visita de la ministra de Foment, Ana Pastor a les obres del Corredor del Mediterrani

Visita de la ministra de Foment, Ana Pastor a les obres del Corredor del MediterraniEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha apuntat aquest dissabte que el tram del Corredor Mediterrani de Tarragona a Vandellòs podria estar enllestit el primer trimestre de l'any vinent. «Hi ha pressupost suficient perquè es pugui acabar enguany, però els tècnics diuen que pot estar entre febrer i març del 2017», ha detallat la ministra durant la seva visita a les obres a l'estació de Cambrils. Aquest tram, que recorre 64 quilòmetres, té una inversió prevista de 800 milions«amb un gran retorn social» pels viatgers perquè escurçarà 35 minuts el trajecte Barcelona – València. La ministra de Foment ha descrit el tram com un «dels més importants» perquè s'està muntant la via nova sencera, on conviurà l'ample ibèric i l'europeu.

Pastor ha assegurat que aquest és un dels trams «més importants i complexos»de tot el Corredor del Mediterrani perquè, a diferència d'altres trams, en aquest s'està muntant la via partint de zero. «En altres parts del corredor es modifica una o dues de les vies, o es posa tercer fil», ha detallat la ministra de Foment en funcions, que ha dit que el tram de Tarragona tindrà doble via que tindrà ample internacional, per les mercaderies, que conviurà amb l'ample ibèric.

La infraestructura comptarà en una primera fase amb una doble via d'ample ibèric fins als canviadors d'ample situats al nus de Vila-seca, i als ramals de connexió amb la línia Reus-Tarragona. Des dels canviadors d'ample, es disposarà de doble via d'ample internacional fins a final de l'eix principal del Corredor, i via simple d'ample internacional als ramals de connexió del Corredor amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-Frontera francesa.

Després, en una fase posterior, s'adaptarà l'ample mixt a la via 2, des de l'inici de l'obra fins a la connexió amb la línia Reus-Tarragona, connectant amb el tram Castellbisbal-Vila-seca i seguint per la via general pel canviador d'ample.

La ministra de Foment ha defensat que el govern espanyol sempre ha tingut el corredor com una de les prioritats perquè permetrà tenir una «comunicació més ràpida, més segura i major comoditat». De fet, les obres al tram visitat aquest dissabte permetran que el trajecte de Barcelona a València sigui 35 minuts més curts i passi a durar unes dues hores i mitja.

Pel que fa a les obres de l'estació, Pastor ha assegurat que estan«ben dimensionades», que són «austeres però molt dignes»i ha promès que «no es tornaran a repetir les estacions faraòniques que s'han vist en alguns moments i que després estaven sense pagar». D'altra banda, Pastor, que ha fet la visita acompanyada de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que mantenen el contacte amb el consistori per fer «integracions»amb el municipi. Tot plegat, però, a banda del projecte actual.

El tram de Tarragona-Vandellòs passa per La Secuita, Alcover, Vilallonga del Camp, El Morell, Perafort, Els Pallaresos, Constantí, Reus, Vila-seca, Cambrils, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs. El Ministeri de Foment ha destinat en aquesta legislatura més de 6.500 MEUR al Corredor Mediterrani.

tracking