Diari Més

Tribunals

Josep Poblet i tres regidors més declararan avui davant del jutge

Serà al Jutjat número 5 de Tarragona en la instrucció del cas sobre la construcció del CAP

Josep Poblet.

Josep Poblet i tres regidors més declaren avui davant del jutgeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i tres regidors més, declaren avui davant del titular del Jutjat número 5 de Tarragona en qualitat d’investigats i en el marc de la instrucció del cas sobre la construcció del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Vila-seca, en la qual va participar l’arquitecte Jorge Batesteza.

L’alcalde, junt amb l’actual regidor de Relacions Ciutadanes, Josep Toquero, el d’Hisenda, Francesc Xavier Farriol, i el regidor de Serveis Generals, Josep Maria Pujals, prestaran declaració en la que, originàriament, esdevé la peça separada 8 del cas Innova, macrocausa de la qual el consistori vila-secà va aconseguir desvincular-se al març de l’any passat.

Els tres edils i el batlle –també president de la Diputació de Tarragona– seran els primers a respondre pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental. Ho hauran de fer més endavant l’actual regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya, i les que ocupaven les regidories de l’àrea de la Pineda i de la Plana –Esmeralda Núñez i Ana Josefa Girona– quan es va celebrar la Junta de Govern local que va autoritzar els tràmits per la construcció del centre de salut que s’investiga.

Dos anys després

L’inici de les compareixences davant del titular del Jutjat número 5 de Tarragona significa el principi de la fi del «malson judicial», en paraules del mateix alcalde, que va començar ara fa tot just dos anys.

L’abril de 2014 el jutge del número 3 de Reus imputava el batlle i els regidors en una de les peces separades de la macrocausa que investiga el conglomerat d’empreses Innova de Reus i la sanitat catalana. Al llarg d’aquests dos anys, la defensa dels membres investigats de la corporació ha aconseguit dues victòries en aquest complex procés judicial: la desvinculació del cas de la macrocausa sobre el hòlding Innova, amb el trasllat al partit judicial competent que això comporta, i la significativa rebaixa en la fiança milionària que, inicialment, havia imposat el jutge. Això, però, ha provocat la demora en les declaracions que, finalment, comencen avui

El trasllat de la causa al jutjat número 5 de Tarragona es va produir al març de l’any passat, quan l’Audiència Provincial de Tarragona, atenent al recurs presentat per Josep Poblet, va declarar la incompetència del jutjat número 3 per tractar les qüestions que afecten el municipi de Vila-seca. D’aquesta manera, es confirmava també la desvinculació del cas de la trama d’Innova. A finals del mateix any, una nova resolució de l’Audiència de Tarragona alleugeria la llosa judicial als set polítics locals, tot reduint la fiança imposada pel jutge de Reus. Dels 280.000 euros per persona, que va dictar el titular del número 3, es passava als 10.000 euros per cap.

El febrer d’aquest mateix any, la defensa dels set regidors pregava l’inici de les declaracions, en un intent per accelerar l’arrencada del procés que també ha tingut una resposta satisfactòria.

La investigació del cas se centra en els treballs que l’arquitecte Jorge Batesteza va realitzar al CAP i els contractes subscrits amb l’Ajuntament de Vila-seca que –presumptament i segons l’auto– correspondrien a un únic contracte que s’hauria fraccionat per evitar el concurs públic.

tracking