Diari Més

Mobilitat

Trànsit confia que el desviament de camions de la N-340 a l'AP-7 no tardarà a arribar

La directora del SCT, Eugènia Domènech, creu que les negociacions amb Foment de fa mesos no es veuran alterades per siguin quin sigui el proper govern espanyol i alerta que «la falta de solució està causant víctimes»

La protesta a l'N-340 i l'AP7 deixa aquest dissabte les comarques de Tarragona bloquejades de sud a nord.

Talls a la N-340Lourdes Meroño

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, creu que no tardaran«molt a tenir un resultat efectiu»sobre el desviament obligatori dels vehicles pesants de la N-340 a l'AP-7. Així ho ha afirmat en una entrevista a l'ACN Doménech, que ha subratllat: «Estem en contacte continu amb el Ministeri de Foment; no és un tema que estigui aparcat, sinó que estem en converses». La directora del SCT espera que aquestes negociacions que estan duent a terme des de fa mesos no es vegin afectades per sigui quina sigui la composició del proper govern espanyol: «La falta de solució està causant víctimes a la carretera. Crec que el treball que s'ha fet fins ara no es desaprofitarà"»La N-340 és la carretera amb més víctimes mortals de Catalunya i dinou persones van perdre-hi la vida el 2015.

Doménech ha estat contundent sobre l'alta sinistralitat de la N-340: «És un problema molt evident, és una carretera que causa morts». La directora del SCT ha assenyalat que les converses amb el Ministeri de Foment per aconseguir la restricció de pas de camions per la N-340 estan«bastant avançades»i s'ha mostrat«optimista»perquè hi hagi un acord. Amb tot, Doménech ha volgut ser molt prudent i no ha avançat cap possible calendari per al desviament de camions en aquesta via. La idea és desviar amb bonificacions els vehicles pesants seguint el model de la N-II a Girona mentre no hi hagi una «solució a llarg termini» per a la N-340. Doménech assenyala que la N-II tenia una «accidentalitat molt elevada i que, en adoptar la mesura, es va reduir dràsticament». La directora del SCT ha insistit que l'alta mobilitat a la carretera N-340 i la presència elevada de vehicles pesants són els dos factors principals de la greu sinistralitat. Sobre les rotondes que Foment ha construït al tram ebrenc de la N-340 i la línia contínua pintada en alguns trams, Doménech ha afirmat que són mesures que «pacifiquen el trànsit i les conseqüències per a la seguretat són favorables», sobretot per «reduir els xocs frontals». Malgrat les queixes de mobilitat per part del territori, la directora del SCT veu aquesta intervenció«positiva»per a la seguretat viària. Els alcaldes de la zona van signar el febrer passat un manifest per demanar l'alliberament de l'AP-7 i en què van qüestionar la utilitat de les onze rotondes que s'havien construït en el tram de l'Ebre de la N-340 per reduir-ne la sinistralitat. Fa anys que el territori clama per trobar solucions definitives a la greu accidentalitat d'aquesta carretera, que passen sobretot per l'alliberament de l'AP-7.

tracking