Diari Més

Seguretat

Calafell intensifica les patrulles policials per evitar baralles i controlar el 'botellón'

L'Ajuntament ha demanat la convocatòria d'una Junta de Seguretat per demanar que els Mossos assumeixin més competències

Calafell intensifica les patrulles policials per evitar baralles i controlar el 'botellón'

Calafell intensifica les patrulles policials per evitar baralles i controlar el 'botellón'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell ja ha posat en marxanoves mesuresper controlar que no hi hagi baralles a les zones on es concentra el lleure nocturn i també per evitar la proliferació de trobades de “botellón” que es detectava des de poc abans de Setmana Santa. L’actuació conjunta de Mossos d’Esquadra i Policia Local a l’entorn del carrer Monturiol, ha garantit un primer cap de setmana tranquil i sense incidències.

Els controls també es van realitzar a les zones on darrerament s’ha detectat la pràctica del 'botellón'. La nit de dissabte passat van ser identificats dos menors qua portaven ampolles d’alcohol. Intentar evitaraquestes trobadesserà una de les prioritats per a l'Ajuntament.

A més de les mesures estrictament policials, des del consistoriva convocar la setmana passada als establiments nocturns per tal de reclamar-los la seva implicació en el control dels seus públics i en el compliment estricte de la normativa. Sobretot pel que fa a l’accès de menors als locals i a l’horari de tancament.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que «es tracta d’incidents aïllats, però anteriorment també n’hi havia hagut, si bé de menys intensitat. Això provoca un malestar entre els veïns i els propis empresaris». Ferré afegeix que «hem d’evitar que hi hagi un efecte crida per tres o quatre establiments que no han apostat per un model de lleure de qualitat, com sí que ha fet la immensa majoria».

«Calafell no pot tornar enrera i no ha de ser atractiu per a segons quin públic. Serem contundents i radicals, amb les mesures que calgui, perquè volem un model turístic familiar i tranquil i perquè la majoria del sector hi està d’acord», ha dit també l’alcalde.

Convocatòria d'una Junta de Seguretat

L’Ajuntament ha demanat també a la delegació del Govern de la Generalitat celebrar una junta de seguretat en els propers dies per analitzar la qüestió amb totes les forces policials. El cap comarcal dels Mossos ja va participar en la reunió de la setmana passada amb els empresaris de lleure nocturn. L’Ajuntament plantejarà que els Mossos puguin fer-se càrrec, si més no en part, de les tasques de policia administrativa (control d’aforaments, sorolls, venda d’alcohol a menors...) que des de fa anys desenvolupa la Policia Local. També reclamarà més presència dels Mossos en tasques de seguretat ciutadana.

tracking