Diari Més

Músics japonesos retran homenatge a Pau Casals al Vendrell el 23 d'abril

Commemoraran els 55 anys de la visita del mestre al Japó, que va causar un gran impacte cultural

Músics japonesos retran homenatge a Pau Casals al Vendrell el 23 d'abril

Músics japonesos retran homenatge a Pau Casals al Vendrell el 23 d'abrilCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un conjunt de músics japonesos encapçalats pel compositor, productor musical i teclista Akira Inoue celebra el 55 aniversari de la visita de Pau Casals al Japó, que va causar un gran impacte cultural al país, amb el projecte "Renga-Songs of Birds" que recalarà a Barcelona aquest mes d'abril.

El projecte arriba a Catalunya de la mà de la Fundació Pau Casals, el consolat del Japó a Barcelona, l'Auditori del Vendrell i l'Auditori de Barcelona, amb el suport especial del director titular de l'OBC, Kazushi Ono.

Segons informen els organitzadors, el geni musical i els ideals pacifistes que va defensar Pau Casals van ser compartits per molts japonesos, com el violoncel·lista Yoritoyo Inoue que va transmetre al seu fill, Akira Inoue, la importància de la música i del missatge de Casals.

Per això, "Renga-Songs of Birds" homenatjarà Casals a partir de dues propostes, la primera d'aquestes un concert el 23 d'abril a la seva ciutat natal, El Vendrell (Baix Penedès), amb les actuacions d'Inoue, els germans Yoshida -especialistes en l'instrument tradicional "tsugaru shamisen"-, la violinista Aska Kaneka i la ucraïnesa experta en bandúrria Nataliya Gudziy.

El concert, l'entrada del qual serà gratuïta però es requerirà reserva, comptarà amb la participació d'un grup de violoncel·listes de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

La segona activitat que proposarà "Renga-Songs of Birds" és una mostra al Museu de la Música de Barcelona, que elabora un "renga" -poema visual- a partir de la cançó "El cant dels ocells" interpretada per més de 35 músics de diverses especialitats, una mostra que es podrà veure del 21 d'abril al 13 de maig.

Amb aquests esdeveniments i amb un acte institucional que se celebrarà el 22 d'abril a l'Auditori de Barcelona amb la presència del cònsol del Japó, Hiroyuki Makiuchi, i del conseller d'Afers Estrangers de la Generalitat, Raül Romeva, es busca impulsar d'altres col·laboracions musicals al voltant de la figura de Pau Casals que uneixin músics, pobles i cultures.

tracking