Diari Més

Joventut

La demarcació de Tarragona albergarà fins a 9 camps de treball aquest estiu

Les preinscripcions s'han iniciat avui, i romandran obertes fins el proper 18 d'abril

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recuperarel poble abandonat de la Mussara, o cuidar les muntanyes delsPorts, són dos dels camps de treball que els joves podran trobar aquest estiu a la demarcació de Tarragona. I és que dels51 camps que s'ofereixen a tot Catalunya, 9 es poden trobara la província. Mes de 1.000jovesd'entre14 i 29 anyspodran preinscriure's a partird'aquest dilluns, i finsel proper 18 d'abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el proper 20 d’abril a Loteria de Catalunya. A l’hora de fer la preinscripció, cada jove podrà escollir fins a tres preferències, i el sorteig establirà l’opció que finalment s’assignarà.

Els camps de treball consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya, o en instal·lacions habilitades expressament.

Camps a la resta d'Estat i campsinternacionals

La resta de comunitats autònomes també obren80 places dirigides a joves catalans per un total de 52 camps de treball.En aquestes activitats, els jovesparticiparan en projectes organitzats per organismes de joventut de les comunitats autònomes. S’hi poden trobar des d’un camp de patrimoni històric i cultural a Montejícar (Andalusia) fins al treball social per a persones amb discapacitat a Moraira (País Valencià), passant per diferents activitats per a potenciar el benestar de persones de la tercera edat a Bergara (País Basc).

Al marge dels camps de treball organitzats per la Direcció General de Joventut, els joves també tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions.El període d’inscripció per participar-hi és obert i es poden realitzar fins el novembre a través de la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals (COCAT), i del Servei Civil Internacional (SCI). En total, els joves catalans podran escollir entre uns 2.000 camps de treball.Es preveu que uns 18.000 joves europeus participaran en aquests camps de treball. L’any passat, 520 joves del nostre país van participar en aquestes estades, mentre que Catalunya va acollir 227 joves estrangers.

El poble abandonat de la Mussara serà l'escenari d'un dels camps de treball.

Tarragona albergarà 9 camps de treball aquest estiu

tracking