Diari Més

Els Tres Tombs llueixen a la Selva del Camp

Hi van participar un centenar d'animals i diversos carros i carruatges

Els Tres Tombs llueixen a la Selva del Camp

Els Tres Tombs llueixen a la Selva del CampCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Selva del Camp es manté fidel a la festivitat dels Tres Tombs. Un centenar de cavalls, rucs i ponis, amb carruatge o sense, van omplir aquest diumengeels carrers de la vila en la tradicional festa que ha reunit més de 800 persones entre participants i assistents.

La procedència dels particiopantsva ser variada; de Reus, Valls, Constantí, Castellvell del Camp però també de Lleida, el Priorat, la Terra Alta o Amposta.

El primer acte del dia va serl'esmorzar popular on es van repartir més 120 quilos de menjar entre botifarra, llonganissa, pa amb tomàquet i arengada.

A les 12 del migdia i precedits per la banda Verònica i l'agrupació de Misericòrdia de Reus, tots els carruatges van engegarel recorregut des del solar de la plaça Catalunya per enfilar-se per l'Avinguda Joan Puig i Ferreter i endinsar-se pels carrers de la vil·la.

L'encarregat de beneir tots els animals ha estat mossèn Curieses, que va ferel ritual coincidint amb la primera passada del recorregut. Entre els actes tradicionals dels Tres Tombs també hi ha lʼesperat sorteig del porc, que enguany ha estat per al número 1.370.

La festa en honor a Sant Antoni ha estat organitzada de forma conjunta entre l'Ajuntament de la Selva del Camp, l'Antiga Confraria de Sant Antoni i la Jove Associació de Sant Antoni.

Els Tres Tombs llueixen a la Selva del Camp

Els Tres Tombs llueixen a la Selva del CampCedida

tracking