Diari Més

Salou estreny llaços amb Aragó posant el nom de 'Los Fayos' a un nou carrer del municipi

Aquest matí s’ha dut a terme un acte institucional amb l’alcaldessa d’aquesta localitat saragossana

Imatge d'aquest matí durant l'acte institucional amb l'alcaldessa d'aquesta localitat saragossana.

Salou estreny llaços amb Aragó posant el nom de 'Los Fayos' a un nou carrer del municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Los Fayos, un petit municipi de Saragossa, ja compta amb el seucarrer a Salou, al costat del carrer Saragossa i del passatge de La Jota. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Salou uneix llaços amb aquest municipi aragonès, situat a la falda del Moncayo. A partir d'avui els municipis de Salou i Els Fayos es troben més units i agermanats que mai, com ha destacat l’alcalde de Salou, Pere Granados, qui ha recordat davant una nodrida representació de veïns de Salou i de de Los Fayos, que «teníem una assignatura pendent, la de col·locar una placa amb el nom d’aquest municipi a la nostra ciutat». El batlle, ha recordat com el dia 20 d'agost de 2005, en plenes festes patronals en honor a Santa Bàrbara, l’aleshores alcalde Esteve Ferran, junt amb els regidors Jesús Barragán i Dámaso Antolín van veure com Los Fayos homenatjava Salou posant el nom a un carrer. Aquest sentit homenatge, també ve motivat pel fet que als anys 60 dues famílies d’aquell petit municipi a la falda del Moncayo, la família Sánchez i la Calvo, van instal·lar-se a Salou. «Han passat quatre generacions des d’aquell temps; i veiem com sense renunciar als seus orígens s’han integrat a Salou, com a exemple de com s’ha anat construint el nostre poble de Salou; amb l’esforç del seu treball; amb la implicació i compromís social són un exemple de la multiculturalitat».

Per tant, aprofitant aquesta ocasió«avui tinc l'honor de compartir aquest acte amb l’alcaldessa de Los Fayos, per fer realitat un compromís amb el seu poble, que és posar nom i dedicar un carrer a aquesta localitat que es troba als peus del Moncayo i l'embassament de Val, conegut i catalogat com a monument natural per la seva espectacular entorn i excepcional paisatge»; a més, de fer «un petit reconeixement a aquestes famílies d'origen«fayense»i sobretot a Manolo Sánchez, com a representant a Salou de totes aquestes generacions i famílies salouenques procedents de Los Fayos. Salou és avui el que és, gràcies a la feina i l'esforç de molts aragonesos, i també de les famílies dels Fayos que un dia van decidir instal·lar-se a Salou».

Per la seva part, l’alcaldessa de Los Fayos, Rocío Berrozpe, ha volgut agrair el retorn que ha fet Salou. «El que ens dediquin un carrer és com si la vida de Los Fayos es perllongués i perdurés a la memòria», a més d’afegir que «el lloc escollit, un indret tranquil, emmarcat al costat d’un parc. El carrer que avui inaugurem fa honor a totes les famílies ‘fayanas’ que amb el seu gran cor han convertit un carrer de Salou en un tros de Los Fayos».

En acabar el torn de parlaments, s’ha produït un intercanvi d’obsequis tant institucionals com a les primeres famílies de Los Fayos que van arribar a Salou i que s’han mostrat molt emocionades amb l’homenatge; posteriorment s’ha destapat la placa de retolació del carrer, i finalment, s’han lliurat un record entre els grups de dones de Salou i de Los Fayos.

A l’acte, també han assistit regidors i regidores de l’Ajuntament i ha estat amenitzat pel grup d’Havaneres Port Salou i pel grup de jota de la comunitat aragonesa al municipi.

tracking