Diari Més

Èxit en el cultiu de la poma a Prades

La situació geogràfica de Prades permet produir una poma de qualitat

Èxit en el cultiu de la poma a Prades

Èxit en el cultiu de la poma a PradesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Part del sector Agrícola de Prades aposta per la poma de muntanya. A la tardor de 2013, es va iniciar una parcel·la experimental sobre el cultiu de la pomera a Prades. En un terreny d’una hectàrea, es van plantar 2.000 arbres repartits en 40 varietats. Aquesta activitat està emmarcada en un pla més transversal i extens que contempla la introducció d’altres conreus per la diversificació i la dinamització del sector agrari de la comarca.

Aquest any s'espera tenir un rendiment del cultiu de la poma prou engrescador per la seva viabilitat. El projecte pilot ha destacat per la seva capacitat de produir pomes amb criteris de sabor i textura que les converteix en un producte molt apreciable. Esteve Obis, regidor d’Agricultura i medi ambient de Prades, assenyala que «aquest projecte ja és un èxit. Ara cal que alguns pagesos s'animin a plantar algunes de les varietats que han resultat mes adients, com es el cas de la Golden, Gala i Fuji».

Les pomeres són arbres originaris de zones amb altitud. Segons els tècnics de l’IRTA, a Prades es produiran unes de les pomes amb més qualitat de Catalunya. De fet, un pagès local s'ha afegit al projecte amb una plantació de 300 pomeres Golden i té la intenció de doblar la quantitat de cultiu l'any vinent.

L’experiència té nombrosos antecedents en diversos països d'Europa com França, Itàlia, Àustria o Suïssa, on la producció de poma ha permès posar en valor el territori, fixar la població i afegir valor a una producció com la poma. Aquesta espècie, troba en les zones de muntanya l'hàbitat per expressar el màxim potencial de producció i qualitat.

tracking